Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Events

Siblings of the Soil

In het kader van Internationale Vrouwendag presenteert Melkweg het evenement 'Siblings of the Soil'. Op deze avond opent Melkweg Expo in samenwerking met Bar Bario een gelijknamige expositie 'Siblings of the Soil' over ecofeminisme.

Siblings of the Soil

Data
vr 8 mrt17:00 - 17:00
Locatie
Melkweg
Lijnbaansgracht 234A
1017 PH Amsterdam
toon in Google Maps

Onderdrukking

In de kern stelt ecofeminisme dat de onderdrukking van vrouwen en de achteruitgang van het milieu samenhangende uitkomsten zijn van patriarchale en kapitalistische systemen. Deze verhaallijn kan niet authentiek gepresenteerd worden zonder de stemmen en ervaringen te erkennen van degenen die het meest diepgaand zijn beïnvloed: vrouwen uit het Globale Zuiden.

Terwijl feminisme vaak is onderzocht vanuit een eurocentrisch en westers perspectief, eist ecofeminisme een andere benadering. Het dringt erop aan dat het verhaal moet worden gevormd en verwoord door de vrouwen die de gevolgen ervan het meest dragen. In deze context vinden we een dwingende noodzaak om de stemmen en verhalen van degenen die in het Globale Zuiden wonen te versterken - een essentiële bijdrage aan een beter begrip van ecofeminisme en de diepgaande wereldwijde impact ervan.

Dynamiek

Bar Bario heeft 6 verschillende artiesten gekozen, die hun perspectief over feminisme delen op verschillende wijze. De dynamiek van verschillende achtergronden, verschillende perspectieven en verschillende kunstuitingen komt samen in een boeiende en geëngageerde expositie. 

Het programma van deze avond wordt aangevuld met een muziekprogramma door het Rotterdamse collectief Ampfeminine en een kunstmarkt door Viva La Vulva!

Bar Bario is een safer space, creatieve hub en bar in Amsterdam West. Geopend in 2021, richten ze zich op exposities, evenementen en het creëren van ruimte voor de Queer- en Transgemeenschap, evenals de gemeenschap van Kleur.

Let op: de eindtijd is een indicatie.

Siblings of the Soil

Data
vr 8 mrt17:00 - 17:00
Locatie
Melkweg
Lijnbaansgracht 234A
1017 PH Amsterdam
toon in Google Maps