Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Events

ROEF Festival

Het is weer tijd voor het hoogste festival van Amsterdam: de ROEF Expeditie. Voor het zevende jaar op rij brengt ROEF festivalgangers naar boven. Bezoek zes van de mooiste daken van Amsterdam, mét speciaal programma. Van live muziek en karaoke tot silent disco op het dak. Van workshops, proeverijen tot een literair programma vanuit een hottub. LET OP: Genoemde data voor 2023 zijn onder voorbehoud en kunnen nog wijzigen.

ROEF Festival

Zes daken: vol programma én met prachtig uitzicht

Iedereen die graag de nazomer opzoekt en de wind in de haren voelt, is meer dan welkom om het Amsterdamse dak landschap te ontdekken. Een greep uit het programma van de ROEF Expeditie: Braziliaanse muziek onder de indrukwekkende lichtkoepel van Capital C, een proeverij van award winnend kookboekauteur Jason Tjon Affo bij Zoku en silent disco op het dak van Spaces Amstel.

Of een workshops en live muziek in de daktuin van GAPP, een pop-up karaokebar bij The Student Hotel en de gouden combinatie van spoken word en hottubs bij Volkshotel. En niet te vergeten: de mooiste uitzichten over de stad.

De bijzondere daken liggen aan de Knowledge Mile (de Weesper- en Wibautstraat in Amsterdam Oost) op korte fiets/loopafstand van elkaar. Wil je meer weten ga naar de website en boek gelijk je kaarten.

“Met de expeditie willen we het publiek laten zien wat er allemaal kan op het daklandschap. Dat kan nergens beter dan langs de Wibaut- en de Weesperstraat waar technisch veel mogelijk is. Een aantal daken zijn inmiddels prachtig ontwikkeld, denk aan het groene dak van ZOKU, de Highlight op het dak van de voormalige diamantfabriek Capital C of de sauna op het dak van Volkshotel. Deze pareltjes zijn een inspiratie.

Een wereld vol mogelijkheden boven ons hoofd!

ROEF, het jaarlijkse Rooftop Festival, vraagt aandacht voor onbenutte ruimte op de bovenlaag van de stad. Amsterdam heeft namelijk een groot gebrek aan ruimte én groen, terwijl op de daken nog 12 vierkante kilometer braak ligt. Dat zijn 25 Vondelparken! Platte daken vormen zelfs het grootste braakliggende terrein van Nederland. Dat moet veranderen, meent het team achter ROEF.

Daken kunnen een bijdrage leveren aan een meer duurzame, klimaatbestendige, biodiverse, inclusieve en levendige stad. Het dakoppervlak biedt in potentie ruimte voor energieopwekking, regenopvang, het verbouwen van gewassen, recreatie, sport, wonen en werken.

ROEF Festival