Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Events

Queering Puppets Festival Amsterdam 2023

Queering Puppets Festival Amsterdam biedt sinds 2022 een podium aan genre-overstijgende vormen van beeldend theater en poppenspel. Een versmelting van ambacht en technologie, waarbij traditionele categorieën worden opgeheven voor het oog van de toeschouwer. Plein Theater en Puppetry Workspace trotseren met dit festival de norm vol bontgekleurde visuele uitspattingen uit binnen- en buitenland. QPFA is LGBTQI+ friendly, feministisch, activistisch en bovenal: Schitterend in eigenwijsheid!

Queering Puppets Festival Amsterdam 2023

Locatie
Plein Theater
Sajetplein 39
1091DB Amsterdam

Queering Puppets Festival Amsterdam

The Feminine & Nature

Dit jaar ligt de focus op de thema’s het vrouwelijke en de natuur in relatie tot de maatschappij. Het festival en de programmering is pro verbinding en emancipatie, anti oorlog en macht, pro kracht en intuïtie en pro het ongeziene en onbenoembare dat onderschikt wordt geacht in de maatschappij. Vrouwelijkheid, het scheppende, het kwetsbare én Moeder Aarde.

PROGRAMMA

Het Queering Puppets Festival Amsterdam vindt plaats van dinsdag 28 maart tot en met zondag 2 april 2023 in Plein Theater en Hotel Arena. Verwacht gedurende het festival grote en kleinere performances, straattheater, acts, installaties, exposities, workshops en meer voor jeugd en volwassenen met onder andere Corporación Humor y Vida uit Ecuador, Opposable Thumb Theatre uit Engeland, Daniel Hellmann aka 'Soya the Cow' uit Zwitserland, The Paper Ensemble, Studio Figur, Cezanne Tegelberg Company en meer!

OPENING QPFA2023 & 40 JAAR JUBILEUM PLEIN THEATER

Het festival wordt geopend op 28 maart met een expositie van Theatermaker/Keramist Meike van de Akker 'Vulva Variety', een expositie van Matt Jackson Studios (poppenmaker) in Hotel Arena en een voorstelling van het Paper Ensemble in de theaterzaal. Daarmee wordt niet alleen het startsein gegeven voor de tweede editie van het Queering Puppets Festival Amsterdam, maar ook voor de viering van het 40 jaar bestaan van Plein Theater!

Queering Puppets Festival Amsterdam is een co-productie van Plein Theater en Puppetry Workspace en een samenwerking met Hotel Arena. Initiatiefnemers en artistiek leiders zijn Cat Smits (theatermaker, poppenspeler) en Berith Danse (directeur Plein Theater, theatermaker).

Queering Puppets Festival Amsterdam 2023

Locatie
Plein Theater
Sajetplein 39
1091DB Amsterdam