Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Events

Open Monumentendagen in Edam

Tijdens de Open Monumentendagen is er van alles te beleven in Edam. Doe een puzzeltocht, stap op een Koeboot, beklim de Grote Kerk of speur door het Edams Museum. Let op: de begin- en eindtijden zijn een indicatie.

Open Monumentendagen in Edam

Data
za 14 sep10:00 - 17:00
zo 15 sep10:00 - 17:00
Meer data
Locatie
VVV Edam
Damplein 1
1135 BK Edam
Toon in Google Maps

Puzzeltocht Gevelstenen

Tijdens deze wandeling van 1,5 uur ontdek je maar liefst 30 historische gevelstenen en bovenlichten. Je ontvangt 2 bladzijden met kleurenfoto’s van gevelstenen en bovenlichten, en de opdracht is om de betreffende huisnummers te vermelden. Het vertrek- en eindpunt van de tocht is het VVV-kantoor in Edam (Damplein 1). Je kunt de tocht ophalen bij het VVV-kantoor en vervolgens op eigen tempo de gevelstenen en bovenlichten bewonderen. Veel plezier met deze ontdekkingstocht door het historische Edam!

Fietspuzzeltocht Bruggenroute

Tijdens deze route van 6,5 km fiets je over maar liefst 23 bruggen in Edam. Je ontvangt 2 bladzijden met kleurenfoto’s van de route langs de Edamse bruggen, en de opdracht is om de bruggen opeenvolgend te nummeren bij het passeren. De tocht duurt ongeveer 1,5 uur en het vertrek- en eindpunt is de VVV Edam, gelegen aan het Damplein 1.

Rondvaart met Koeboot

Tijdens de Open Monumentendagen vertelt de gids je tijdens een mooie rondvaart meer voer Edam. Een unieke manier om het monumentale centrum van Edam vanaf het water te bekijken en meer te leren over deze bijzondere plek. De Koeboten varen op zaterdag en zondag. Je kunt opstappen om 12:00, 13:00 en 14:00 uur. De kosten bedragen 5 euro per persoon.

Grote Kerk beklimmen

Dit is een unieke kans om de toren te beklimmen en te genieten van een adembenemend uitzicht over Edam en het omliggende landschap. De klim naar de top is een avontuur op zich. Smalle trappen, oude houten balken en geheime doorgangen maken het een onvergetelijke ervaring.

Eenmaal boven aangekomen, word je beloond met een panoramisch uitzicht. Je kunt de rode daken van historische huizen zien, de kronkelende grachten en zelfs het IJsselmeer in de verte. Op een heldere dag kun je zelfs de contouren van andere nabijgelegen steden zien.

Kinderspeurtocht

Het Edams Museum, gevestigd in een huis dat dateert uit 1540, herbergt een schat aan verhalen over de vroegere bewoners. Van een apotheker tot een stoffenverkoper, van een aardappelboer tot een zeekapitein, elk heeft zijn stempel gedrukt op dit oude huis. Tijdens je bezoek krijg je de kans om meer te weten te komen over hun levens en beroepen.

Een van de hoogtepunten van je bezoek zal de speurtocht zijn die we aanbieden. Voor slechts 1,50 euro per persoon kun je deelnemen aan deze leuke en educatieve activiteit. De speurtocht is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en belooft een boeiende ervaring voor het hele gezin.

Om mee te doen, koop je eerst een ticket voor het Edams Museum en voeg je vervolgens de speurtocht toe aan je bezoek. Volg de aanwijzingen, los de raadsels op en ontdek meer over de historie van dit gebouw. 

Data en tijden

zaterdag 14 september10:00 - 17:00
zondag 15 september10:00 - 17:00

Open Monumentendagen in Edam

Data
za 14 sep10:00 - 17:00
zo 15 sep10:00 - 17:00
Meer data
Locatie
VVV Edam
Damplein 1
1135 BK Edam
Toon in Google Maps