Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Events

Open Ateliers Nieuwmarkt

Kunstenaars uit de Nieuwmarktbuurt in Amsterdam, organiseren jaarlijks de Open Ateliers Nieuwmarkt. Tijdens de laatste editie van de Open Ateliers hebben ruim 90 kunstenaars eindelijk weer hun deuren voor het publiek kunnen openen! Ontmoet de kunstenaars op hun woon- of werkplek en laat je verrassen door hun werk.

Open Ateliers Nieuwmarkt

Kunstenaarsbuurt

Op tal van markante en historische plekken in de Nieuwmarktbuurt presenteren kunstenaars hun werk in groepslocaties: de Boomsspijker, Splendor, Outsider Art Galerie (achter de Hermitage) en Huis De Pinto doen mee. In Buurtkamer de Moddermolen is het werk van vijf bijzondere kunstenaars te zien. In House of Arts and Crafts tonen jonge (internationale) kunstenaars hun werk in samenwerking met Young Artsupport Amsterdam, terwijl op de Jodenbreestraat 4 juist een zeer oude meester te zien is.

Centrale expositie in de Uilenburgersjoel 

De prachtige Uilenburgersjoel toont een weekend lang de artistieke diversiteit van de Nieuwmarktbuurt. De hier georganiseerde overzichtstentoonstelling vormt een mooi vertrekpunt voor een bezoek aan de ateliers. Van alle kunstenaars hangt hier één werk.

Het is een unieke kans om tijdens het weekend op een andere manier kennis te maken met de oude binnenstad en de kunstenaars die er wonen en werken. In de ateliers zijn zowel schilderijen en beelden als foto’s te bewonderen.

Ga naar de website van Open Ateliers Nieuwmarkt voor meer informatie.

Open Ateliers Nieuwmarkt