Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Events

On the Roof

Concertreeks On the Roof is een vaste zomerse oase voor liefhebbers van live concerten in intieme setting. On The Roof maakt voor de elfde keer een muzikale reis door genres en culturen op het mooiste dakterras van Amsterdam Noord

On the Roof

Avontuurlijke muziek onder de sterren

Braziliaanse grootheid Márcio Faraco trapt het seizoen feestelijk af op zaterdag 25 juni. Verder ligt de nadruk zoals altijd op de kleurrijke, inspirerende scene van smeltkroes Amsterdam met optredens van onder andere Celine Cairo, K.O. Brass, Guy Salamon Group en een nieuwe performance van Flamenco danseres Conchita Boon. Als knallende afsluiter hoor je weergaloze Funk Jazz met Goudsmit, Montis & Directie op donderdag 1 september.

Drie familieconcerten op zondagmiddag

Nieuw in 2022 zijn familieconcerten en een begeleidingstraject voor Jonge Makers.On the Roof staat bekend om zijn warme en vriendelijke sfeer, als het ware ‘een huiskamer in de openlucht’. Om dit aspect te benadrukken en de band met de omliggende wijken te versterken, worden er dit jaar drie familieconcerten georganiseerd op zondagmiddag. Informeler en interactiever qua setting, met artiesten die graag open staan voor de dynamiek die een jong(er) publiek met zich meebrengt: Boi Akih 'Storyteller', Neco Novellas en het Twitching Eye Trio.

Drie Jonge Makers om te ontdekken

Chieko Donker Duivis, dit jaar ook als Jonge Maker uitgelicht op het Grachtenfestival, geeft op het dak een preview van haar nieuwe composities met haar voor deze gelegenheid samengesteld nieuwe ensemble.

De Colombiaans-Curaçaose Juliana Martina vond haar eigen stem binnen de Latin muziekscene en studeerde cum laude af bij Codarts in Rotterdam. Haar langverwachte debuutalbum verschijnt later dit jaar.

De Portugese Joana Almeida laat met haar band Cacha Mundinho een verfrissend palet aan klanken en texturen horen, met invloeden van Kaapverdië tot India.

Wil je meer weten ga naar de website voor alle informatie en kaarten.

On the Roof