Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Events

Nieuwe Ibero-Amerikaanse cinema

Dit najaar programmeert het Instituto Cervantes in samenwerking met het Huelva Ibero-American Film Festival en de OBA een filmcyclus die de diversiteit en kracht van cinema op het Ibero-Amerikaanse continent presenteert.

Nieuwe Ibero-Amerikaanse cinema

Data
di 12 dec19:00 - 22:00
Locatie
OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam)
Oosterdokskade 143
1011 DL Amsterdam
toon in Google Maps

Filmcyclus Andes-cinema

Alle films zijn Spaanstalig, met Engelse ondertiteling en worden voorafgegaan door een korte inleiding in het Engels. Na afloop is de bar in de Theaterfoyer geopend.

4 december: Canción sin nombre

Sinds Jorge Sanjinés' werk ‘Yawar Mallku’ (1969) verzamelt de Andes-cinema (Boliviaans, Peruaans of Ecuadoraans) verschillende verhalen over de misdaden van de eugenetica en de diefstal van kinderen.

Met het zwart-wit drama ‘Canción sin nombre’ brengt de Peruviaanse regisseur Melina León een ode aan haar overleden vader, een onderzoeksjournalist die ontdekte hoe geroofde baby’s als adoptiekinderen aan het buitenland werden verkocht.

‘Canción sin nombre’ is het verhaal van Georgina Condori, een Andes-muzikante wiens pasgeboren baby op mysterieuze wijze verdwijnt. Te midden van de politieke chaos van die tijd neemt Pedro Campos, een jonge journalist uit Lima, het onderzoek op zich en gaat samen met de wanhopige Georgina op zoek.

Bekijk HIER  alvast de trailer.

12 december: Miriam miente / Miriam lies

In ‘Miriam miente’ begint de rustige wereld van een kleinburgerlijk gezin af te brokkelen wanneer de 14-jarige Miriam haar internetvriendje ontmoet. Terwijl haar familie en vrienden enthousiast het feest voor haar vijftiende verjaardag voorbereiden, weet Miriam niet hoe ze moet zeggen dat haar vriendje een donkere huidskleur heeft.

Kijk hier voor de andere films in deze serie. 

Nieuwe Ibero-Amerikaanse cinema

Data
di 12 dec19:00 - 22:00
Locatie
OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam)
Oosterdokskade 143
1011 DL Amsterdam
toon in Google Maps