Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Events

Nacht van de Filosofie Amsterdam

De Amsterdamse Nacht van de Filosofie is weer terug in de OBA! In diverse zalen zijn de hele avond talks, lezingen, gesprekken, speeddates, workshops en theater. Kom ook filosoferen en denk mee over kleine en grote vraagstukken, tijdens de nacht van 20 op 21 april.

Nacht van de Filosofie Amsterdam

Data
za 20 apr19:30 - 01:00
Locatie
OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam)
Oosterdokskade 143
1011 DL Amsterdam
toon in Google Maps

Kom naar de Openbare Bibliotheek Amsterdam voor een avond vol lezingen, theater en debatten

Paul Verhaeghe waarschuwt voor de toekomst van onze geestelijke gezondheid / Arnon Grunberg onderzoekt / Dilara Bilgiç over hokjesdenken / Jenny Slatman over filosofie van het lichaam / Hanno Sauer verklaart de menselijke moraal / Sigrid Wallaert legt uit wat kennisonrecht is / Horrorprofessor Dimitri Goossens over de filosofie van de dood / Tom-Jan Meeus presenteert zijn Essay van de Maand van de Filosofie / Suzanne Roes over arrogantie / Nina de Groot over de ethiek van DNA-onderzoek / Dora Longo Bahia over de schoonheid van protest / Fiets mee met de filosofische stadstocht / Luister naar quotes op het filosofisch toilet / Leer radicaal anders denken met Karim Benammer / Ga op filosofische speeddate / Snuffel op de boekenmarkt van Athenaeum.

De Amsterdamse Nacht van de Filosofie wordt mogelijk gemaakt door deBuren, Vlaams-Nederlands Huis voor cultuur en debat, Vrije Universiteit, CLUE+, omroep Human, boekhandel Athenaeum, Internationale School voor Wijsbegeerte, Filosofie Magazine, Netherlands Institute voor Advanced Studies en de Amsterdamse Spinozakring.

Kijk op: Nacht van de filosofie

Vraag hier het gratis Filosofie Magazine aan.

Nacht van de Filosofie Amsterdam

Data
za 20 apr19:30 - 01:00
Locatie
OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam)
Oosterdokskade 143
1011 DL Amsterdam
toon in Google Maps