Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Events

Met andere ogen: landschapsfestival

Bouw, kijk, beleef en verwonder... op het eerste stadslandschapsfestival van Nederland! De natuur is vreemd en prachtig tegelijk. Alleen zijn wij stedelingen de levende wereld om ons heen een beetje uit het oog verloren. Het is een bron van schoonheid en troost, van ontspanning en welzijn, maar de natuur verkeert inmiddels ook in crisis. Diversiteit neemt af en leefgebieden verdwijnen. In het ecologisch herstel dat voor ons ligt speelt de stad een opmerkelijke rol: niet alleen als hotspot voor biodiversiteit, maar ook als dagelijkse ontmoetingsplek waar we de banden tussen menselijk en ander leven kunnen aanhalen.

Met andere ogen: landschapsfestival

Data
vrijdag 2 juni 2023 om 13:00
zaterdag 3 juni 2023 om 13:00
zondag 4 juni 2023 om 13:00
Meer data

Ontdek de stad als levende plek

Tijdens Met andere ogen nodigt Waag Futurelab je uit om op het Amsterdam Science Park je zinnen te verzetten en de stad als levende plek te ontdekken, samen met kunstenaars, buurtbewoners en wetenschappers. Tijdens het landschapsfestival bouwen we samen aan een andere relatie met de natuur. Workshops, installaties en biodiverse ingrepen verschuiven onze aandacht gedurende de zomermaanden van bakstenen en bouwwerken naar de beestjes en de bodem.

Immers, welke betere manier om ze te beschermen dan mensen verliefd te laten worden op de landschappen om hen heen?

Wat kun je verwachten?

Tussen 1 juni en 14 juni is de bouwperiode. Er zijn dan diverse workshops waaraan je kunt meedoen. Hieronder alvast een teaser van wat de workshops gaan inhouden. Meer info volgt! 

Op de langste dag van het jaar, 21 juni, is er een officiële opening van de wandelroute langs alle biodiverse ingrepen en artistieke bouwsels. 

Hierna mogen alle bouwsels en geplante ideeën groeien gedurende de langzame zomermaanden. Je kunt in deze maanden bij café Polder wandelkaartjes ophalen en het Amsterdam Science Park door andere ogen bekijken. 

We sluiten Met andere ogen: Landschapsfestival feestelijk af tijdens de Intreeweek (laatste week van augustus) met een grote groep nieuwe studenten.

Workshops

  • Bouw mee aan een meer-dan-menselijk onderkomen: een hut voor de terugkerende wolven om te paren, een broedwand voor ijsvogels, een bank van gestampte aarde en een heuvel voor konijnenholen.
  • Doe mee aan de workshop cocons maken van natuurlijk geverfd textiel met de Onkruidenier. 
  • Bezoek de ‘Wild Spot’ waar je je kunt losmaken van technologie, kapitalistische productiekrachten en angst en waar je je opnieuw kunt verbinden met de natuur, jezelf en anderen.
  • Bouw mee aan een dome van lokaal geoogste bamboe en gerecycled plastic in Anna’s Tuin & Ruigte. 
  • Kom en vier Midzomernacht met lezing over hoe natuur bijdraagt aan welzijn en de officiële opening van de wandelroute. 
  • Wandel mee met de verwonderende wandelroute over het Amsterdam Science Park langs alle installaties en biodiverse ingrepen. 

Meer info over het programma: https://waag.org/nl/event/metandereogen/

Met andere ogen is een samenwerkingsverband van Amsterdam Science Park, Waag Futurelab, Spark Village, Anna’s Tuin en Ruigte en Amsterdam University College. De Pilot wordt mede gefinancierd door EU HorizonEurope gelden via het Waag Urban Ecology Lab.

Data en tijden

vrijdag 2 juni13:00
zaterdag 3 juni13:00
zondag 4 juni13:00

Met andere ogen: landschapsfestival

Data
vrijdag 2 juni 2023 om 13:00
zaterdag 3 juni 2023 om 13:00
zondag 4 juni 2023 om 13:00
Meer data