Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Events

Meditation Festival

100 jaar geleden werd Shri Mataji Nirmala Devi geboren, de oprichter van Sahaja Yoga meditatie. Als eerbetoon aan haar geweldige nalatenschap van spirituele kennis, ervaring en wijsheid, en haar levenslange toewijding om dit te delen met iedereen die wilde, zijn we heel blij om een gratis evenement te organiseren vol prachtige muziek, dans, theater, conferenties en, natuurlijk, meditatie!

Meditation Festival

Data
za 23 sep11:30 - 22:30
Locatie
Amstelkerk
Amstelveld 10
1017 JD Amsterdam
toon in Google Maps
Volg ons

Programma

Om 11:30 uur is de opening. De dag begint met de expositie “A Mother for all’. Deze gaat over hoe zij de meditatie van Sahaja Yoga heeft ontdekt, ontwikkeld en verspreid over de hele wereld. Dit wordt ingewijd met live muziek & dans.

Om 14:00 uur een levendige poppenshow voor kinderen (en ouders) door Anikó Hekmat en haar groep. ‘De boom van kennis en wijsheid en Prinses Mirjam en Prins Thomas hebben vrienden nodig. Gaan de kinderen helpen om de boze heks om te toveren in een goede fee?’

Om 15:00 uur volgt een lezing over Symbolisme en Licht in klassieke kunstwerken (en de relatie tot Sahaja Yoga) door kunsthistoricus Robbert Ruigrok. Zijn boek ‘Corona Aurea en Aureola’ staat op het punt van uitkomen

Om 16:00 uur geeft natuurkundige en schrijfster María Teresa Blázquez een presentatie over de relatie tussen het brein en meditatie. Zij studeerde Exacte Wetenschappen aan de Autonome Universiteit van Madrid, en behaalde een doctoraat in bio-engineering en medische fysica van de Universiteit van Granada. Lezing is in de Engelse taal.

Om 17:00 begint een muzikale reis met de Nirmalights: Indiaas/Perzische/Pakistaanse fusie muziek. Deze absolute aanrader wordt muzikaal geleid door Sander Notenbaert, docent aan het Conservatorium van Amsterdam.

Om 20:00 uur speelt het internationale gezelschap Theatre of Eternal Values het Engelstalige stuk ‘Shakespeare’s Women’. De vrouwen uit zijn toneelstukken spreken Shakespeare aan op de rollen die hij hen gegeven heeft. Een gelaagde diepzinnige voorstelling die zonder uitzondering enthousiaste kritieken kreeg in het buitenland.

Om 21:30 komen de Nirmalights terug voor een tweede ronde, muzikaal vuurwerk met dynamische Qawwali muziek!

Meditation Festival

Data
za 23 sep11:30 - 22:30
Locatie
Amstelkerk
Amstelveld 10
1017 JD Amsterdam
toon in Google Maps
Volg ons