Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Events

Masterclass Festival Amsterdam

Het gloednieuwe eendaagse Masterclass Festival Amsterdam brengt grootmeesters en toptalenten van nu samen in de Tolhuistuin. Op zaterdag 15 april zien en ervaren bezoekers met eigen ogen hoe grootmeesters binnen diverse kunstdisciplines hun opgedane kennis en de fijne kneepjes van het vak overbrengen aan de toptalenten van nu. Van Van urban dance tot klassieke muziek, van theater tot film en van mode tot ballet. Zo zit je als bezoeker front row bij masterclasses en workshops van o.a. Igone de Jongh, Gijs Scholten van Aschat, Bas Kosters en ISH Dance Collective.

Masterclass Festival Amsterdam

Speeldata
zaterdag 15 april 2023 om 12:00
Locatie
Tolhuistuin
IJpromenade 2
1031 KT Amsterdam

Niet de uitvoering is het enige dat telt, de weg ernaartoe net zo goed

Is niet iedere professionele kunstenaar begonnen op de plaatselijke muziekschool, de hiphopvereniging of bij een particuliere viooldocent? Hebben zij niet allemaal leermeesters gehad met belangrijke tips en grensverleggende adviezen. Wat zijn de geheimen achter succesverhalen?

Niet langer is de uitvoering het enige dat telt, de weg ernaartoe is even zo intrigerend. Op het Masterclass Festival Amsterdam ontmoet je de grootmeesters en de toptalenten van nu. Tijdens dit gloednieuwe festival krijg je de kans om de kracht van kunst vanuit een nieuwe invalshoek te ervaren tijdens eerste klas-masterclasses en actieve workshops. Laat je inspireren: deze dag biedt onbetwistbaar verwondering en zet je beslist aan het denken.

Als publiek bekijk je masterclasses in verschillende disciplines. Van urban dance tot klassieke muziek, van theater tot jazz, van mode tot ballet en far beyond. Jij zit front row wanneer de leermeesters hun lessen en drijfveren delen met zorgvuldig geselecteerde toptalenten. Zelden krijg je de kans om van zo dichtbij de dynamiek tussen meester en talent te proeven. In vier workshops valt de scheiding tussen publiek en het podium zelfs helemaal weg. Je staat letterlijk en figuurlijk dichtbij de grootmeester. Iedere workshop is anders ingericht. Voor deelname aan workshops is geen ervaring vereist!

Met medewerking van

Gijs Scholten van Aschat – theater, Igone de Jongh – ballet, Marco Gerris – dans, Bas Kosters - art fashion, Mijke de Jong – film, Luc-Marie Aguera - viool, Ahmed El Maai – zang, Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest, Conservatorium van Amsterdam, ISH Dance Collective, Foundation HipHop Academy, Amsterdams Andalusisch Orkest en meer

Voor het brede publiek

Voor eenieder die op welke manier dan ook actief is met kunst en cultuur. Voor hen die geen genoeg krijgen van voorstellingen en concerten. Voor de nieuwsgierige professional en het brede publiek. Het Masterclass Festival Amsterdam opent deuren die anders gesloten blijven en bied je de kans om mee te kijken in het kwetsbare maakproces. Als publiek koop je een passe partout voor de hele dag. Daarmee krijg je toegang tot de masterclasses en workshops.

Masterclass Festival Amsterdam

Speeldata
zaterdag 15 april 2023 om 12:00
Locatie
Tolhuistuin
IJpromenade 2
1031 KT Amsterdam