Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Events

Internationaal Orgelfestival Haarlem 2024

Van 13 t/m 27 juli strijkt ‘t meest bekende orgelfestival ter wereld neer in Haarlem. Met meer dan 30 concerten, de Heel Haarlem Orgelt-dag en bijzondere organisten, zoals Olivier Latry van de Nôtre Dame

Internationaal Orgelfestival Haarlem 2024

Data
za 13 jul10:00 - 21:00
Locatie
DE GROTE OF ST.-BAVOKERK
Grote Markt 22
2011 RD Haarlem
Volg ons

Wereldpremière

Op zaterdag 13 juli trappen we af met de Heel-Haarlem-Orgelt-dag. Deze dag kun je genieten van gratis concerten in de Phil, de Grote Bavo en andere kerken. Die avond is de wereldpremière van ‘A child of Books’. Toporganist Laurens de Man en 3 koren waaronder een gelegenheidskinderkoor van de Haarlemse Rudolf Steinerschool geven muziek aan dit kinderboek.

Meest gevraagde organist ter wereld

Organist Olivier Latry is te gast op donderdag 25 juli. Hij is op dit moment één van de meest gevraagde organisten ter wereld en de vaste bespeler van het majestueuze orgel in de Notre-Dame van Parijs. Latry geeft in Haarlem een unieke solo ‘celebrity recital’ op het monumentale Müller-orgel in de Grote Bavokerk.

‘Haarlem’ winnen

Vanaf 1951 is het Improvisatieconcours op het Müller-orgel in de Grote of St. Bavokerk uitgegroeid tot het belangrijkste orgelconcours ter wereld. Zoals veel jonge organisten inmiddels hebben ervaren is het winnen van ‘Haarlem’ een belangrijke springplank tot een internationale carrière. Uit de vele inzendingen zijn vooraf de 8 beste improvisatoren uit een aantal landen geselecteerd. Na twee voorrondes op maandag 15 en woensdag 17 juli is op vrijdag 19 juli de finale. De deelnemers aan de finale krijgen 2 muzikale opdrachten te vervullen zie zij pas een uur voor aanvang van de finale te horen krijgen. De jury legt zoals altijd de lat hoog.

Internationaal Orgelfestival Haarlem 2024

Data
za 13 jul10:00 - 21:00
Locatie
DE GROTE OF ST.-BAVOKERK
Grote Markt 22
2011 RD Haarlem
Volg ons