Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Events

Holland Festival : Future Ecologies

Een middag in Felix Meritis in Amsterdam die diep ingaat op het onderwerp klimaatrechtvaardigheid door een intersectionele lens, met een presentatie van kunstenaar, curator en art director Georgina Johnson, een paneldiscussie met choreografe Ana Pi (The Divine Cypher) en Kyu Choi ( artistiek directeur Seoul Performing Arts Festival), workshops, film en performance. Let op: de aangegeven eindtijd is een indicatie!

Holland Festival : Future Ecologies

Data
za 22 jun13:00 - 15:00
Locatie
Felix Meritis
Keizersgracht 324
1016 EZ Amsterdam
Toon in Google Maps

Holland Festival en Felix Meritis

Dit programma, gemaakt door Holland Festival en Felix Meritis, is een uitnodiging om intersectionaliteit toe te passen op het milieubewustzijn en om (artistieke) dekolonisatiestrategieën te bedenken binnen de ecologische crisis waarin we ons bevinden. Hoe kunnen we als individuen en (inter)nationale podiumkunstenfestivals verantwoordelijkheid nemen voor het verkleinen van onze ecologische voetafdruk en tegelijkertijd ruimte bieden aan (internationaal) ongehoorde stemmen? Welke ongelijkheden creëren of bestendigen we, bewust of onbewust, in naam van duurzaamheid? Welke rol speelt creativiteit bij het voorstellen van toekomstige ecologieën en het veranderen van huidige systemen?

We onderzoeken deze vragen niet alleen vanuit het perspectief van festivalorganisatoren, maar ook vanuit het perspectief van kunstenaars, activisten en theoretici. Kijk op de website van Holland Festival voor meer informatie en tickets.

Holland Festival : Future Ecologies

Data
za 22 jun13:00 - 15:00
Locatie
Felix Meritis
Keizersgracht 324
1016 EZ Amsterdam
Toon in Google Maps