Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Events

Hemeltjelief Festival

Familiefestival Hemeltjelief keert in het voorjaar van 2023 terug naar de NDSM-werf in Amsterdam. De NDSM-werf is dan 4 dagen lang één groot poppentheater waar grappige voorstellingen, bijzondere shows en kleurrijke kinderactiviteiten plaatsvinden. Zowel overdag, 's avonds en 's nachts valt er voor jong en oud van alles te zien en te beleven. Anders dan voorgaande jaren kun je nu het hele weekend genieten van dit knusse en vrolijke festival voor kinderen en volwassenen. Bereid je voor op wederom een uitgebreide muzikale en theatrale line-up!

Hemeltjelief Festival

Speeldata
donderdag 18 mei 2023 om 11:00
vrijdag 19 mei 2023 om 11:00
zaterdag 20 mei 2023 om 11:00
Meer data
Locatie
NDSM-werf
Neveritaweg 15
1033 WB Amsterdam

Zelf doen en ontdekken 

Al veertien jaar weet Hemeltjelief haar kleine en grote bezoekers te verrassen met een creatief programma waarbij het zelf doen en ontdekken centraal staat. Iedere editie heeft een eigen thema dat een afgeleide is van een Nederlands spreekwoord of gezegde. Dit jaar is dat: De poppen aan het dansen! Het programma, de communicatie, de aankleding en zelfs het eten worden hier tot in detail op afgestemd. Kunstenaars en artiesten van de NDSM-werf begeleiden workshops en geven voorstellingen op diverse podia. De dag wordt traditiegetrouw afgesloten op het grasveld met leuke bandjes voor jong en oud. Voor de nachtvlinders is er een afterparty in Noorderlicht.

4 dagen lang feest

Hemeltjelief is voor jong en oud, maar heeft een focus op kinderen van ongeveer 6 tot 10 jaar oud. Door de toenemende populariteit heeft de organisatie besloten dit jaar het Hemeltjelief Festival voor het eerst 4 dagen lang te programmeren, maar wel met wat minder bezoekers op het terrein. Hiermee wil het festival meer ruimte bieden aan het creatieve programma en de juiste setting en aandacht bij de voorstellingen creëren. Het festival begint ‘s ochtends ‘rustig’ en in de loop van de middag komt er ook muziek bij vanaf de podia. De lokale bands en dj’s die optreden zijn iedere dag anders en beslaan een breed muzikaal spectrum: van americana, gypsy, latin, reggae, funk, disco en ska.

Hemeltjelief duurt tot 23.00 uur, en dan is het traditiegetrouw tijd voor de roemruchte afterparty in Noorderlicht. Dit jaar worden er voor het eerst ook avondtickets verkocht voor als je het wel gelooft met die gezellige kids en liever meteen met de handjes in de lucht op de dansvloer staat.

Tijden & kaartverkoop

Hemeltjelief Festival is van 11.00 tot 23.00 uur te bezoeken en kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. Kaarten voor het festival koop je hier. Als je aan het eind van de dag nog niet genoeg gefeest hebt, kun je in het Noorderlicht Café terecht voor een afterparty. 

Bekijk de website van het festival voor meer informatie en kaartverkoop.

Data en tijden
donderdag 18 mei11:00
vrijdag 19 mei11:00
zaterdag 20 mei11:00

Hemeltjelief Festival

Speeldata
donderdag 18 mei 2023 om 11:00
vrijdag 19 mei 2023 om 11:00
zaterdag 20 mei 2023 om 11:00
Meer data
Locatie
NDSM-werf
Neveritaweg 15
1033 WB Amsterdam