Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Events

Heavy Metal Maniacs Festival

Ga uit je dak bij het gezelligste indoor metalfestival met een geweldige internationale line-up van traditionele heavy metal bands!

Heavy Metal Maniacs Festival

Data
vr 20 okt14:00 - 21:30
za 21 okt14:00 - 21:30
Meer data
Locatie
Poppodium P60
Stadsplein 100
1181 ZM Amstelveen
toon in Google Maps

Line-up vrijdag 20 oktober

OMEN (USA)

Omen is een heavy metal band uit Los Angeles, Californië, dat in 1983 is opgericht door de gitarist Kenny Powell. De band zette zich met de albums “Battle Cry”, “Warning Of Danger” en “The Curse” stevig op de Amerikaanse heavy metalkaart. Omen’s melodieuze & agressieve powermetalstijl werd een inspiratiebron voor The Big 4 Metallica, Anthrax, Megadeth en Slayer. Ben je een US-metal fan, dan mag je deze exclusieve Nederlandse Omen optreden in P60 niet missen!

KÜENRING (AT)

Küenring uit Oostenrijk is nieuwe generatie heavy metal band dat behoort tot de stroming New Wave of Traditional Heavy Metal (NWOTHM). Deze energieke jongelingen spelen in de stijl van Judas Priest, Exciter en Savatage en Küenring schuwt er ook niet voor om invloeden uit de classic speed- en thrashmetal in hun nummers te verwerken. Deze band gaat gegarandeerd de verrassing van het weekend worden!

BURNING (NL)

Burning uit het noorden van het land bestaat intussen 10 jaar. De band heeft vorig jaar met “Scourge of Humanity” een ijzersterk album afgeleverd. Verwacht stevige gitaarriffs met een opzwepende en een soms rockende doomy ritme, dat wordt afgewisseld met melodieuze solo’s. Kortom: liefhebbers van oldschool heavy metal kunnen met Burning in P60 hun hart ophalen.

Line-up zaterdag 21 oktober

NASTY SAVAGE (USA)

Nasty Savage is een US power/thrash metal band uit Florida. De band bracht in de jaren 80 drie albums uit “Nasty Savage”, “Indulgence” en “Penetration Point” en die zijn inmiddels stuk voor stuk cultklassiekers! Als co-headliner op Keep it True was Nasty Savage in 2008 een absolute hoogtepunt en een hoogtepunt gaat de headliner en afsluiter op de zaterdag in P60 wederom worden! Deze show van de US metal cultband, die slechts zelden in Europa is, mag geen enkele metalfan aan zich voorbij laten gaan. Be there!

AVENGER (UK)

Avenger de NWOBHM band uit Newcastle had reeds in 1984 met “Blood Sports” een absoluut topalbum afgeleverd en met “The Slaughter Never Stops” uit 2014 en “Killer Elite” uit 2018 heeft de band bewezen nog steeds alive & kicking te zijn. Avenger gaat met zijn thrashy heavy metal in P60 oude en nieuwe fans in hoofdschuddende vervoering brengen!

DESOLATION ANGELS (UK)

Desolation Angels uit Londen en opgericht in 1981 is misschien wel de meest onderschatte New Wave of British Heavy Metal band uit deze genre. De band laat pakkende melodieuze heavy metal horen, waarbij de nummers goed in elkaar zijn getimmerd. Recente albums zoals “King” en “Burning Black” kennen veel nummers waar hitpotentie in zit. Laat je overtuigen en ga deze wervelende show in levende lijve aanschouwen!

LORD VOLTURE (NL)

Lord Volture is een Nederlandse heavy metal band dat sinds 2010 door heel Europa aan de weg timmert met indrukwekkende optredens. De high-pitched vocale prestatie van David Marcelis geven de explosieve rauwe heavy/power metal van Lord Volture nog meer energie. De band gaat ongetwijfeld proberen om P60, Amstelveen wederom op zijn grondvesten laten trillen.

RAZORBLADE MESSIAH (NL)

Razorblade Messiah uit Rotterdam is een oldschool thrash band dat inmiddels 2 albums op hun naam heeft staan. De thrash metal van de band heeft ook raakvlakken met de heavy metal en de speed/power metal. Ben jij klaar voor de moshpit als het gaspedaal met snelle, vuige, stampende ritmes, wordt ingetrapt? XIRON (DE) Xiron uit Duitsland gaat het Heavy Metal Maniacs Festival op 21 oktober aftrappen met meeslepende high-energy en high-speed heavy metal. Van deze band gaan we in de toekomst ongetwijfeld meer horen. Kom op tijd want deze heavy metal verrassing mag je niet missen!

Het Heavy Metal Maniacs Festival is een samenwerking tussen P60 en Stichting Heavy Metal Maniacs.

Data en tijden

vrijdag 20 oktober14:00 - 21:30
zaterdag 21 oktober14:00 - 21:30

Heavy Metal Maniacs Festival

Data
vr 20 okt14:00 - 21:30
za 21 okt14:00 - 21:30
Meer data
Locatie
Poppodium P60
Stadsplein 100
1181 ZM Amstelveen
toon in Google Maps