Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Events

Gitaarfestival

Op zondag 16 juni is het Vaderdag en wordt voor de 11e keer het Gitaarfestival georganiseerd door Stichting de Gitaarsalon in samenwerking met het Zuiderzeemuseum. Internationale en nationale gitaristen laten hun talent horen in het binnen- en buitenmuseum. Het Gitaarfestival is dan ook hét evenement voor de echte gitaar- en muziekliefhebber.

Gitaarfestival

Data
zo 16 jun10:00 - 17:00
Locatie
Het Zuiderzeemuseum
Wierdijk 12-22
1601 LA Enkhuizen
toon in Google Maps

Uiteenlopende muziekstijlen

Van klassiek, jazz en tango tot aan flamenco, bluegrass en folk: de meest uiteenlopende muziekstijlen komen aan bod. Tijdens deze editie hoor je onder andere de Schotse gitaarvirtuoos Matthew McAllister en Enno Voorhorst, grootmeester op de klassieke gitaar van Nederlandse bodem. Volg een ukelele workshop in het binnenmuseum of sluit aan bij een masterclass klassieke gitaar.

In de filmzaal laten fingerstyle specialist Karlijn Langendijk en bluegrass fenomeen Bertolf Lentink en zijn band hun kunsten zien. Voor deze optredens dien je vooraf een plekje te reserveren.

Let op: je kunt alleen een plek reserveren in combinatie met een online ticket voor het Gitaarfestival, dit geldt ook voor een Museumkaart en VriendenLoterij VIP-kaart.

Praktische informatie

Het Gitaarfestival vindt plaats in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. De gitaristen treden op tussen 11.00 en 17.00 uur in zowel het binnen- als buitenmuseum. Het Gitaarfestival is voor alle museumbezoekers toegankelijk; tegen het normale bezoekerstarief krijg je deze Vaderdag de bijzondere muzikale gitaarlekkernijen er gratis bij! Reserveer wel een tijdslot, ook als je een Museumkaart of VriendenLoterij VIP-kaart hebt. 

Gitaarfestival

Data
zo 16 jun10:00 - 17:00
Locatie
Het Zuiderzeemuseum
Wierdijk 12-22
1601 LA Enkhuizen
toon in Google Maps