Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Events

Geelvinck Fortepiano Festival

Het Geelvinck Fortepiano Festival keert jaarlijks terug, op diverse locaties in Amsterdam, zoals het Pianola Museum en het Luther Museum in de Wittenberg. Ervaar historische piano’s met karakter en muziek met een verhaal! LET OP: Genoemde data en aanvangstijden voor 2023 zijn onder voorbehoud en kunnen nog wijzigen

Geelvinck Fortepiano Festival

Klassieke muziekfestival

Het Geelvinck Fortepiano Festival laat je genieten van de unieke klanken van historische piano’s in sfeervolle, historische en moderne locaties in Amsterdam (én daarbuiten). Gedurende ruim twee weken vinden er meer dan 45 concerten plaats, naast een symposium, masterclasses, lectures-recitals en het International Geelvinck Fortepiano Concours.

Het festival is opgezet rond de Sweelinck Collectie, de belangrijkste Nederlandse verzameling historische piano’s uit de 18e en 19e eeuw. Tijdens het festival wordt vrijwel uitsluitend op authentieke, historische piano’s gespeeld door hierin gespecialiseerde musici vanuit de hele wereld.

Het festival stimuleert talentontwikkeling door middel van het enige fortepianoconcours in Nederland. Ook hedendaagse composities voor historische piano’s krijgen een podium tijdens het festival.

Meer informatie en tickets

Op dit moment zijn de nieuwe data voor het festival nog niet bekend. Blijf op de hoogte via website van het festival.

Geelvinck Fortepiano Festival