Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Events

Amsterdam Student Film Festival

Het eerste Amsterdam Student Film Festival (ASFF) vindt plaats op 9 juni 2023, gehost door Kriterion Filmtheater, Auccut en gesponsord door Cineville.nl. ASFF wil een podium bieden aan jonge creatieven, een ruimte om gedurfd en onconventioneel te zijn op de schermen van een van Amsterdams oudste filmtheaters. Komende juni wordt een selectie van de beste korte films vertoond aan een jury en publiek.

Amsterdam Student Film Festival

Data
vrijdag 9 juni 2023 om 20:00
Locatie
Kriterion
Roetersstraat 170
1018 WE Amsterdam
toon in Google Maps

Amsterdam Student Film Festival

Dit initiatief komt voort uit CUT's filmfestival 2022 en Kriterion's vroegere festival, Cinestud, waar makers als Paul Verhoeven, Roman Polanski en Martin Scorsese hun eerste films deelden. Voor de editie van dit jaar wil het ASFF de weg vrijmaken voor een meer inclusieve en interactieve avond, waarbij alle Amsterdamse studenten welkom zijn om zich aan te melden. De jury, bestaande uit filmprofessionals, gepubliceerde auteurs en ervaren makers, zal de geselecteerde films van constructieve feedback voorzien. Op deze manier wil het ASFF de Amsterdamse filmmakers en -liefhebbers een kans bieden om met elkaar in contact te komen.

Alle studenten van instellingen voor hoger onderwijs, zoals universiteiten, hogescholen, kunstscholen, technische scholen uit Amsterdam en dergelijke zijn welkom om in te zenden. Als je nog vragen hebt, neem dan contact op met cut@aucsa.nl

De winnaars krijgen een prijs, met dank aan Cineville. We moedigen je aan om je werk in te zenden! 

Richtlijnen voor inzendingen:

- Het inzenden is GRATIS 

- Elke soort film is welkom: van animatie tot documentaire tot fictie tot experimenteel.

- Tijdsframe: 3-15 minuten. 

- Deadline: 19 mei

- Gemaakt binnen 2022 en 2023.

Amsterdam Student Film Festival

Data
vrijdag 9 juni 2023 om 20:00
Locatie
Kriterion
Roetersstraat 170
1018 WE Amsterdam
toon in Google Maps