Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Events

Aalsmeer Flower Festival

Een ware explosie van bloemen, dat biedt het Aalsmeer Flower Festival (AFF). Het evenement, georganiseerd door vijf organisaties op het gebied van bloemen, kunst, cultuur en educatie, keert in juni 2023 terug. Aalsmeer Flower Festival speelt zich af op diverse locaties in Aalsmeer. Genoemde data voor 2023 zijn onder voorbehoud.

Aalsmeer Flower Festival

Bloemen houden van mensen en vice versa

Als je van bloemen houdt, dan mag je het Aalsmeer Flower Festival niet missen. Het AFF laat bloemen zien in schitterende arrangementen, in verrassende kunstwerken en op bijzondere locaties. Je kunt je hart ophalen aan bloemsierkunst, bloemdesigners aan het werk zien en genieten van prachtige tentoonstellingen en muziek, maar ook de handen uit de mouwen steken tijdens allerlei miniworkshops. 

Onder leiding van de hoofd arrangeurs Tineke Geerlings, Marloes Joore en Jacqueline Boerma, is te zien hoe bloemdesign wordt gemaakt. Je kunt hiervoor terecht in de Historische Tuin, het Flower Art Museum en Boerma Instituut. Meer weten over het hele programma en de verschillende openingstijden, bezoek de website voor alle informatie.

Zaterdag en zondag bruist het op deze locaties van de activiteit. Zo geven kunstenaars en bloemdesigners creatieve workshops voor kinderen en volwassenen en is er live muziek van Nina Lynn en Davanti.

Op de Historische Tuin is zondag om 14 uur een bloemen- en plantenveiling. Wil je liever in alle rust het bloemwerk en de tentoonstellingen bekijken, bezoek deze locaties dan op vrijdag, maandag of dinsdag.

Als bezoeker betaal je de gebruikelijke entree voor de musea en het Boerma Instituut is gratis te bezoeken. Wie een boeket in een vaas zet zal zich niet altijd realiseren hoe veelzijdig bloemen en planten worden toegepast. Het AFF toont deze variatie, met medewerking van tal van vakmensen. Laat je betoveren!

Aalsmeer Flower Festival