Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Concerten

Zondagmiddag jazz op Wester-Amstel - Ronald Snijders

Wester-Amstel biedt dit seizoen iedere eerste zondag van de maand het podium aan gerenommeerde en opkomende jazz-musici. Op zondag 2 april 2023 speelt Ronald Snijders.

Zondagmiddag jazz op Wester-Amstel - Ronald Snijders

Speeldata
zondag 2 april 2023 om 15:00
Locatie
Buitenplaats Wester Amstel
Amsteldijk Noord 55
1183 TE Amstelveen

Ronald Snijders

werd geboren in 1951 te Paramaribo, als zoon van de bekend componist, fluitist en dirigent Eddy Snijders. Al vanaf de jaren zeventig is hij een der bekendste Surinaamse musici in Suriname, Nederland en daarbuiten. Hij is een muzikale wereldburger, creatieve duizendpoot en een buitengewoon veelzijdig en talentvol toonkunstenaar. Daarnaast is hij een top performer en componist die met name door zijn fluitspel bekendheid geniet. Wij zijn buitengewoon vereerd met zijn komst naar Wester-Amstel.

Snijders staat bekend om zijn veelzijdigheid, improvisatie en creativiteit en het contact dat hij maakt met het publiek. Surinaamse ritmen als kawina en kaseko worden gecombineerd of afgewisseld met funk, jazz, soul, Braziliaans en world. Ronald Snijders trad de afgelopen jaren op in onder andere VPRO Vrije Geluiden, The Great Wide Open, Het Bevrijdingsfestival, het Kwaku Summerfestival, Northsea Jazz festival, het Keti Koti festival en het Concertgebouw.

Snijders werd door zowel Suriname als Nederland geridderd. Hij kreeg ook de Bronzen Stier (Amsterdam), de Masra onderscheiding (Rotterdam) en de Lifetime Achievement Award (Utrecht). Op 7 december 2022 ontving Ronald Snijders de Boy Edgar Prijs, uitgereikt door het Fonds de Podiumkunsten voor zijn jarenlange bijdrage aan de jazz in Nederland.

Kaarten kosten 15 euro, vrienden van wester-amstel betalen 12,50. Te bestellen via 'billetto.com', zoekterm 'wester-amstel', of via onderstaande link. Er is gratis parkeergelegenheid op het terrein. Deuren openen om 14:30 uur, na afloop is er gelegenheid voor een borrel.

Link: https://billetto.nl/e/jazz-at-wester-amstel-ronald-snijders-Tickets-805837

Zondagmiddag jazz op Wester-Amstel - Ronald Snijders

Speeldata
zondag 2 april 2023 om 15:00
Locatie
Buitenplaats Wester Amstel
Amsteldijk Noord 55
1183 TE Amstelveen