Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Zesde Zintuig

Liza Ferschtman, Ekaterina Levental, Daniel Kramer, Örs Köszeghy, Gilad Nezer spelen en zingen kamermuziek en liederen van Kimball Huigens. Met dit concert debuteert de pianist Kimball Huigens als componist. Uniek aan zijn werk is de manier waarop hij walviszang heeft vertaald naar mensenmuziek. Dit concert vindt plaats in de Uilenburgersjoel.

Zesde Zintuig

Data
zaterdag 3 juni 2023 om 20:15
Locatie
Uilenburger Sjoel
Nieuwe Uilenburgerstraat 91
1011 LM Amsterdam
toon in Google Maps

Muziek geïnspireerd op de zang van de Bultrugwalvis

Kimball Huigens heeft jarenlang onderzoek gedaan naar de vorm, de interval structuur en zeggingskracht van de zang van Bultrugwalvissen. Zoals Messiaen zich liet inspireren door de vogelzang, en zoals Bartok onderzoek deed naar de volksmuziek op de Balkan, zo vindt Kimball dat de zang van de Bultrugwalvis nieuwe wegen opent voor de toekomst van de muziek.

Liederen op teksten van de jong gestorven dichter Adriaan Lakerveld

Op het programma staan de Sonatine voor viool en piano, uitgevoerd door violiste Liza Ferschtman, begeleid door Daniel Kramer. Het hart en de oorsprong van zijn liederen zal Kimball zelf aan je laten horen met mezzosopraan Ekaterina Levental. Örs Köszeghy ontfermt zich over het monumentale werk voor cello solo. Gilad Nezer vertolkt de Adrianide: een cyclus liederen op teksten van de jong gestorven dichter Adriaan Lakerveld.

Zesde Zintuig

Data
zaterdag 3 juni 2023 om 20:15
Locatie
Uilenburger Sjoel
Nieuwe Uilenburgerstraat 91
1011 LM Amsterdam
toon in Google Maps