Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Yogaconcert | poëzie, yin yoga en live muziek met Hashem Kabreet

Live geïmproviseerde muziek en een yin yogales verstrengelen rond mystieke poëzie voor een reis naar binnen in het Amstelpark. Deze vrijdagavond zal handpan-speler en percussionist Hashem Kabreet zijn improvisaties naar de mat brengen, tussen kwebbelende vogeltjes, scharrelende eekhoorns en ronkende vliegtuigen. André Meeusen bouwt zijn yogales op rond een gedicht.

Yogaconcert | poëzie, yin yoga en live muziek met Hashem Kabreet

Data
vr 19 jul19:00 - 20:30
Locatie
Amstelpark
Arent Janszoon Ernststraat 1
1082 LT Amsterdam
Toon in Google Maps
Volg ons

Oriëntaalse mystiek aan de Amstel

Wanneer Hashem Kabreet percussie speelt, gaan trommels melodieën zingen – of hij nu de frame drum bespeelt, darbouka, djembe of cajon. De handpan is voor hem gemaakt - deze hipster onder de instrumenten, uitgevonden in het jaar 2000. Hashem verliet Syrië toen de oorlog begon, voor een reis die hem eerst naar Dubai en Libanon bracht, waar hij begon te werken voor 'Sounds of Change', om de kracht van muziek te gebruiken voor sociale verandering in (post-)conflictgebieden. Vijf jaar later kwam hij in Nederland terecht, waar hij dit werk voortzette en ging optreden met het collectief Orchestre Partout, aanvankelijk in asielzoekerscentra en buurthuizen, vervolgens voor conservatoria en concertzalen zoals het Bimhuis. Hashem is een meester in creatieve improvisatie, die inspireert met zijn spelplezier en de prikkelende hartslag vormt van een mystieke Song of Yoga, geworteld in oriëntaals sufisme en toch niet minder dan een universele verklaring van vreugde.

Wat is een yogaconcert?

Een concert, poëzievoordracht en yin yogales in één – dat is de formule van de yogaconcerten. De kalme, meditatieve en tegelijk intense houdingen van yin yoga geven de mogelijkheid om dieper in het bewustzijn te zakken, voorbij de denkpatronen van de geest. Op de yogamat verweven fysieke sensaties zich met de muzikale improvisaties. Gedachten bedaren, waardoor ruimte ontstaat voor een open ontmoeting: de live geïmproviseerde muziek, de yogahoudingen en mystieke poëzie bundelen samen, werken op elkaar in en versterken elkaar voor een reis naar binnen.

Praktische info

Op het Stadshout Paviljoen staat een overdekte piano, voor de yogamatjes is ruimte onder de blote hemel, op een stenen ondergrond. Als regen voorspeld wordt, zal twee uur van tevoren een mailbericht worden verstuurd of het yogaconcert wel of niet doorgaat (tickets krijg je terug of kun je gebruiken voor een andere keer). Een afgelasting zal ook op de website en op Facebook vermeld worden.

Neem een matje mee, en eventueel een waterflesje en props zoals een zitkussentje, blok en/of een dekentje. De instructies en poëzie zijn tweetalig. Vanaf 18:45 uur ben je welkom om een plaatsje te zoeken. Er zijn parkeerplaatsen langs de autoweg/fietsbaan langs het park, vanaf 19 uur is parkeren gratis. Het Amstelpark is open tot een half uur vóór zonsondergang.

Yogaconcert | poëzie, yin yoga en live muziek met Hashem Kabreet

Data
vr 19 jul19:00 - 20:30
Locatie
Amstelpark
Arent Janszoon Ernststraat 1
1082 LT Amsterdam
Toon in Google Maps
Volg ons