Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Yogaconcert | poëzie, yin yoga en live muziek met Farid Sheek

Live muziek en een yin yogales verstrengelen rond mystieke poëzie voor een reis naar binnen. De magie van de yogaconcerten strijkt deze zomer neer in het Amstelpark. Op deze vrijdagavond zal Farid Sheek met zijn daf, handpan en piano improviseren, tussen kwebbelende vogeltjes, scharrelende eekhoorns en ronkende vliegtuigen. André Meeusen bouwt zijn yogales op rond een gedicht.

Yogaconcert | poëzie, yin yoga en live muziek met Farid Sheek

Data
vr 2 aug19:00 - 20:30
Locatie
Amstelpark
Arent Janszoon Ernststraat 1
1082 LT Amsterdam
Toon in Google Maps
Volg ons

Mystieke hofpianist

In de lente speelde hij nog voor het koningshuis, deze zomer voor de yogi’s in het Amstelpark. Hij is een virtuoos op de daf, een traditioneel Perzisch instrument die hij bespeelt als een lopend vuurtje, en als hij achter de piano plaatsneemt, laat hij die stromen als een rivier. Tijdens zijn eerste yogaconcert in de Jungle viel vooral op dat hij zo moeiteloos zichzelf was achter de piano, met breed uitwaaierend spel dat toch steeds weer terugkeerde naar een kalme intimiteit. 'Hij is steengoed in improvisatie en compositie,' schreef De Groene Amsterdammer. Zijn opa was een sufimeester, zijn vader een bekende Iraanse muzikant en zelf componeerde hij al een muziekstuk ter ere van Rumi - allemaal referenties voor een mystiek Song of Yoga concert.

Wat is een yogaconcert?

Een concert, poëzievoordracht en yin yogales in één – dat is de formule van de yogaconcerten. De kalme, meditatieve en tegelijk intense houdingen van yin yoga geven de mogelijkheid om dieper in het bewustzijn te zakken, voorbij de denkpatronen van de geest. Op de yogamat verweven fysieke sensaties zich met de muzikale improvisaties. Gedachten bedaren, waardoor ruimte ontstaat voor een open ontmoeting: de live geïmproviseerde muziek, de yogahoudingen en mystieke poëzie bundelen samen, werken op elkaar in en versterken elkaar voor een reis naar binnen.

Praktische info

Op het Stadshout Paviljoen staat een overdekte piano, voor de yogamatjes is ruimte onder de blote hemel, op een stenen ondergrond. Als regen voorspeld wordt, zal twee uur van tevoren een mailbericht worden verstuurd of het yogaconcert wel of niet doorgaat (tickets krijg je terug of kun je gebruiken voor een andere keer). Een afgelasting zal ook op de website en op Facebook vermeld worden.

Neem een matje mee, en eventueel een waterflesje en props zoals een zitkussentje, blok en/of een dekentje. De instructies en poëzie zijn tweetalig. Vanaf 18:45 uur ben je welkom om een plaatsje te zoeken. Er zijn parkeerplaatsen langs de autoweg/fietsbaan langs het park, vanaf 19 uur is parkeren gratis. Het Amstelpark is open tot een half uur vóór zonsondergang.

Yogaconcert | poëzie, yin yoga en live muziek met Farid Sheek

Data
vr 2 aug19:00 - 20:30
Locatie
Amstelpark
Arent Janszoon Ernststraat 1
1082 LT Amsterdam
Toon in Google Maps
Volg ons