Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Yogaconcert | poëzie, yin yoga en live muziek met Couple Positive

Live geïmproviseerde muziek en een yin yogales verstrengelen rond mystieke poëzie voor een reis naar binnen in het Amstelpark. Op deze vrijdagavond zal Couple Positive (Ania Brzezinska & Hassie Dune) hun improvisaties naar de mat brengen, tussen kwebbelende vogeltjes, scharrelende eekhoorns en ronkende vliegtuigen. André Meeusen bouwt zijn yogales op rond een gedicht.

Yogaconcert | poëzie, yin yoga en live muziek met Couple Positive

Data
vr 26 jul19:00 - 20:30
Locatie
Amstelpark
Arent Janszoon Ernststraat 1
1082 LT Amsterdam
Toon in Google Maps
Volg ons

Verbinding

Met een gloedvol optreden liet Couple Positive bij hun debuut voor Song of Yoga horen waarom verbinding een sleutelwoord is in hun kraam. Na hun conservatoriumtijd speelden beide muzikanten in diverse bands, waarmee zij over de hele wereld tourden, niet alleen door westerse landen, ook in Afrika, het Midden-Oosten, India en Latijns-Amerika. Deze invloeden klinken door in hun stijl, en bracht nieuwe instrumenten in hun bagage. Ania speelt naast trompet handpan en didgeridoo. Hassie, ooit basgitarist van Zuco 103, ging zich toeleggen op de n’goni, een Afrikaanse harp. De muzikale traditie van de West-Afrikaanse vertelcultuur werd een nieuw referentiepunt, met een sterk meditatieve kant. Samen creëren ze klankbaden en begeleiden ceremonies en meditaties, waarbij tal van kleine instrumenten behulpzaam zijn, zoals klankschalen, de shruti box, drums en fluiten. Zo zullen zij deze vrijdagavond in het Amstelpark hun eigen Song of Yoga spelen: verstilling die verbinding brengt.

Wat is een yogaconcert?

Een concert, poëzievoordracht en yin yogales in één – dat is de formule van de yogaconcerten. De kalme, meditatieve en tegelijk intense houdingen van yin yoga geven de mogelijkheid om dieper in het bewustzijn te zakken, voorbij de denkpatronen van de geest. Op de yogamat verweven fysieke sensaties zich met de muzikale improvisaties. Gedachten bedaren, waardoor ruimte ontstaat voor een open ontmoeting: de live geïmproviseerde muziek, de yogahoudingen en mystieke poëzie bundelen samen, werken op elkaar in en versterken elkaar voor een reis naar binnen.

Praktische info

Op het Stadshout Paviljoen staat een overdekte piano, voor de yogamatjes is ruimte onder de blote hemel, op een stenen ondergrond. Als regen voorspeld wordt, zal twee uur van tevoren een mailbericht worden verstuurd of het yogaconcert wel of niet doorgaat (tickets krijg je terug of kun je gebruiken voor een andere keer). Een afgelasting zal ook op de website en op Facebook vermeld worden.

Neem een matje mee, en eventueel een waterflesje en props zoals een zitkussentje, blok en/of een dekentje. De instructies en poëzie zijn tweetalig. Vanaf 18:45 uur ben je welkom om een plaatsje te zoeken. Er zijn parkeerplaatsen langs de autoweg/fietsbaan langs het park, vanaf 19 uur is parkeren gratis. Het Amstelpark is open tot een half uur vóór zonsondergang.

Yogaconcert | poëzie, yin yoga en live muziek met Couple Positive

Data
vr 26 jul19:00 - 20:30
Locatie
Amstelpark
Arent Janszoon Ernststraat 1
1082 LT Amsterdam
Toon in Google Maps
Volg ons