Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Yogaconcert | live muziek, yin yoga & poëzie met Maya Fridman

Een concert, poëzievoordracht en yin yogales in é��n. Dat is de formule van de yogaconcerten. De live geïmproviseerde muziek, de yogahoudingen en mystieke poëzie vormen de ingrediënten voor een reis naar binnen. Vandaag zal de gerenommeerde celliste Maya Fridman haar haar improvisaties naar de mat brengen, André Meeusen begeleidt de yogales, die is opgebouwd rond een gedicht. Kom naar Jungle in de Tweede van Swindenstraat 26.

Yogaconcert | live muziek, yin yoga & poëzie met Maya Fridman

Data
za 23 mrt11:00 - 12:30
Locatie
Jungle
Tweede van Swindenstraat 26
1093 VS Amsterdam
Volg ons

Musicus-priesteres

De komst van Maya Fridman belooft een bijzondere Song of Yoga. De Volkskrant noemt haar ‘de cellopriesteres’, en typeert haar muziek als ‘indringend door de intensiteit, de schoonheid en de zuiverheid van Fridmans spel’. NPO noemt haar in een reportage een ‘fenomeen’.

Improvisatie is haar eigen, ze maakte naast geconstrueerde composities verschillende lovend ontvangen albums op basis van improvisaties met andere muzikanten. Keer op keer duikt ze op in lijstjes van ‘beste albums van het jaar’, van recensenten die haar prijzen om haar ‘smetteloze cellotechniek’ (NRC) en ‘doorleefde spel’ (ND). De Groene Amsterdammer: ‘Klank welt vanuit de diepte op, van laag en breed naar hoog en waaierachtig rimpelend.’

Wat brengt zo’n gelauwerde celliste, die speelde in grote concertzalen over de hele wereld, en op popfestivals stond zoals Down the rabbit hole, naar onze eigen kleine Jungle? Het antwoord ligt in de intenties achter haar muziek. Ze laat zich bij composities vaak inspireren door spirituele thema’s en mystieke gedichten. Optreden beschrijft ze als gebed, ze heeft een fascinatie voor ‘muzikale rituelen in een intieme setting’. Deze diepe spiritualiteit klinkt door in haar muziek. Alsof ze probeert uitdrukking te geven aan de stilte waar haar klanken vandaan komen.

Yin yoga

De kalme, meditatieve en tegelijk intense houdingen van yin yoga geven de mogelijkheid om dieper in het bewustzijn te zakken, voorbij de denkpatronen van de geest. Op de yogamat verweven fysieke sensaties zich met de muzikale improvisaties. Gedachten bedaren, waardoor ruimte ontstaat om de muziek en poëzie open te ontmoeten.

Praktische informatie

Boek je kaartje hier. De deuren gaan open om 10:45 uur, het yogaconcert start om 11 uur en duurt anderhalf uur. Neem een matje mee en eventueel een waterflesje en props. Als je geen matje hebt, kun je er een lenen. De instructies en poëzie zijn tweetalig.

Yogaconcert | live muziek, yin yoga & poëzie met Maya Fridman

Data
za 23 mrt11:00 - 12:30
Locatie
Jungle
Tweede van Swindenstraat 26
1093 VS Amsterdam
Volg ons