Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Yogaconcert | live muziek, poëzie & yin yoga

Live geïmproviseerde muziek en een yin yogales verweven rond mystieke poëzie voor een diepe reis naar binnen. De magie van de yogaconcerten in het Amstelpark deze zomer. Deze vrijdagavond brengt de Zuid-Afrikaanse cellist en pianist HA!Man zijn improvisaties op de mat, tussen de kwetterende vogels, huppelende eekhoorns en mopperende vliegtuigen. André Meeusen bouwt zijn yogales op rond een gedicht van David Wagoner.

Yogaconcert | live muziek, poëzie & yin yoga

Data
vr 21 jun19:00 - 20:30
Locatie
Amstelpark
Arent Janszoon Ernststraat 1
1082 LT Amsterdam
Volg ons

Een plek van stilte

De HA!Man (geboren als Francois le Roux) is een troubadour, die als onafhankelijk muzikant de wereld rondreist en enkele maanden per jaar doorbrengt in zowel Europa als Zuid-Afrika, en af en toe ook in Amerika en Azië. 'Een van de meest getalenteerde artiesten van Zuid-Afrika,' portretteerde de nationale krant Die Burger hem, 'hij gebruikte fluit, cello en piano om zijn publiek in een bijna trance te boeien.' En het weekblad Talk of the Town schreef dat hij 'het moderne Zuid-Afrikaanse muziekgenre opnieuw definieert', omdat de recensent onder de indruk was van zijn kwaliteit en originaliteit: 'Het komt zelden voor dat artiesten zoveel van zichzelf geven in een optreden.'

Zijn artiestennaam drukt zijn spontane manier van muziek maken uit, een creativiteit die voortkomt uit een stroom van gevoel, een ademhaling: HA! De vele recensies op zijn website hamanworld.com getuigen van de transformerende en helende kracht van zijn muziek, waardoor bezoekers na het optreden veranderd zijn. 'Ik ben nog steeds verbaasd', schreef iemand, 'jouw muziek opende een deur naar een plek van stilte.'

Op zijn website deelt hij hoe hij voor elk concert alle verwachtingen laat vallen, om elke keer opnieuw te beginnen. Een yogalied met de HA!Man betekent daarom een duik in het onbekende - een ontdekkingstocht die begint met een Ha! en leidt tot een stilte, met alles wat daartussen mogelijk is.

Yin-yoga

De rustige, meditatieve maar intense houdingen van yin yoga maken het mogelijk dieper in het bewustzijn te zinken, voorbij de patronen van de geest. Op de yogamat verweven fysieke sensaties zich met de muzikale improvisaties. De geest wordt stiller en opent ruimte om de muziek en poëzie in het hart te ontmoeten.

Praktische informatie

In het Stadshout Paviljoen staat een piano, de yogamatten vinden ruimte op een stenen ondergrond, onder de blote hemel. Indien er regen wordt voorspeld, wordt er twee uur van te voren een mail gestuurd of het yogaconcert doorgaat (tickets kunnen worden terugbetaald of omgeruild voor een ander yogaconcert). Een annulering wordt ook op de website en Facebook bekend gemaakt.

Neem je matje mee en eventueel wat rekwisieten zoals een kussen, blok en/of deken. Instructies en poëzie zullen tweetalig zijn. Vanaf 18.45 uur ben je welkom om jouw plekje te zoeken. Parkeerplaatsen voor auto's zijn beschikbaar langs de straat/fietsweg langs het park, vanaf 19.00 uur is parkeren gratis. Het Amstelpark is geopend tot een half uur voor zonsondergang.

Yogaconcert | live muziek, poëzie & yin yoga

Data
vr 21 jun19:00 - 20:30
Locatie
Amstelpark
Arent Janszoon Ernststraat 1
1082 LT Amsterdam
Volg ons