Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Yoga concert | live muziek, poëzie & yin yoga met Ernst Reijseger

Een concert, poëzievoordracht en yin yogales in één. Dat is de formule van de yogaconcerten. De live geïmproviseerde muziek, de yogahoudingen en mystieke poëzie vormen de ingrediënten voor een reis naar binnen. Vandaag zal de gerenommeerde cellist Ernst Reijseger zijn improvisaties naar de mat brengen, André Meeusen begeleidt de yogales, die is opgebouwd rond een gedicht.

Yoga concert | live muziek, poëzie & yin yoga met Ernst Reijseger

Data
za 2 mrt11:00 - 12:30
Locatie
Jungle
Tweede van Swindenstraat 26
1093 VS Amsterdam
Volg ons

Alles is muziek

Ernst Reijseger kan improviseren op een manier die tegelijk onverbeterlijk speels en diep gevoelig is. Hij won er de belangrijkste muziekprijzen van Nederland mee: de Bird Award, de Boy Edgarprijs en een Gouden Kalf voor filmmuziek. Een “improvisatiebeest”, noemde de Volkskrant hem. Na een optreden in de Carnegie Hall schreef een Amerikaanse journalist: “Ernst Reijseger heeft het handboek met celloregels bestudeerd, het grondig geabsorbeerd, en het uit het raam gegooid. (..) Zijn techniek is uitmuntend, zijn improvisatie-vaardigheden meesterlijk, en zijn compositorische virtuositeit onbetwist, maar Reijseger’s muziek brengt ook warmte over, diepte, en schittering — zelfs in zijn extremen.”

Cellist Andrew Yee zei over hem: “Hij schildert een beeld van de mensheid waar mensen deel van willen zijn.” En zijn vaste opdrachtgever, filmmaker Werner Herzog merkte op: “Hij is een fantastische cellist, en hij kan alles, alles op zijn cello. Hij kan de burgeroorlog spelen, de Amerikaanse burgeroorlog op zijn cello.”

Deze citaten doen vermoeden dat deze zaterdagochtend een legendarische Song of Yoga wacht, waarin van alles kan gebeuren. Want, zoals de laatste regel uit het handboek voor cellisten luidt: alles is muziek.

Zie voor de muziek van Ernst Reijseger springmusic.nl.

Yin yoga

De kalme, meditatieve en tegelijk intense houdingen van yin yoga geven de mogelijkheid om dieper in het bewustzijn te zakken, voorbij de denkpatronen van de geest. Op de yogamat verweven fysieke sensaties zich met de muzikale improvisaties. Gedachten bedaren, waardoor ruimte ontstaat om de muziek en poëzie open te ontmoeten.

Praktische info

Boek je kaartje hier. De deuren gaan open om 10:45 uur, het yogaconcert start om 11 uur en duurt anderhalf uur. Neem een matje mee en eventueel een waterflesje en props. Als je geen matje hebt, kun je er een lenen. De instructies en poëzie zijn tweetalig.

Yoga concert | live muziek, poëzie & yin yoga met Ernst Reijseger

Data
za 2 mrt11:00 - 12:30
Locatie
Jungle
Tweede van Swindenstraat 26
1093 VS Amsterdam
Volg ons