Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Winnaar Boy Edgarprijs 2023: Monica Akihary

De Boy Edgarprijs, de belangrijkste prijs in Nederland op het gebied van jazz en geïmproviseerde muziek, is dit jaar toegekend aan zangeres Monica Akihary. Op de feestelijke concertavond, die zij zelf samenstelde, wordt aan haar officieel de bronzen sculptuur ‘John Coltrane’ van Jan Wolkers uitgereikt. De vocalist van Boi Akih ontvangt deze belangrijke Nederlandse prijs in het Bimhuis.

Winnaar Boy Edgarprijs 2023: Monica Akihary

Data
wo 6 dec20:00 - 22:30
Locatie
Bimhuis
Piet Heinkade 3
1019 BR Amsterdam
toon in Google Maps

Monica Akihary

Monica Akihary is vocalist en tekstdichter en thuis in muzikale tradities uit alle windstreken. In haar werk zoekt ze actief samenwerking met diverse, vaak jonge musici en dichters, waarbij ze soms in het Engels zingt, soms in het Haruku, de taal van het Molukse eiland waar haar vader is geboren.

Boi Akih

Monica Akihary vormt al meer dan vijfentwintig jaar samen met gitarist-componist Niels Brouwer een duo onder de naam Boi Akih en treedt wereldwijd op. Onlangs verscheen hun tiende studioalbum From and to Infinity. Dit jaar werd Monica Akihary door het North Sea Jazz festival uitgenodigd als curator. De jury schrijft: ‘Monica Akihary is een musicus die al jaren gestaag bouwt aan een opwindend oeuvre en daarin optrekt met vele muzikale partners. Ze zoekt actief het avontuur op in deze vaak gedurfde samenwerkingen en stopt niet daar waar het schuurt. Met haar eigen koers die ze steeds verlegt, verrast ze musici en publiek. Ze is niet alleen te zien op de belangrijkste Nederlandse jazzpodia en -festivals, maar ze weet zich ook internationaal te profileren. Tijdens liveoptredens maakt ze diepe indruk als improvisator en verhalenverteller.’

Winnaar Boy Edgarprijs 2023: Monica Akihary

Data
wo 6 dec20:00 - 22:30
Locatie
Bimhuis
Piet Heinkade 3
1019 BR Amsterdam
toon in Google Maps