Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Concerten

Wayne Escoffery Quartet

Wayne Escoffery is een van de meest begaafde saxofonisten van de Amerikaanse jazz. Een musicus met respect voor de jazztraditie, maar een die verder kijkt dan de rokerige jazzclubs uit het verleden. Deze Grammy-winnende saxofonist presenteert zijn nieuwe album Like Minds in BIMHUIS Amsterdam.

Wayne Escoffery Quartet

Speeldata
zondag 28 mei 2023 om 20:30
Locatie
Bimhuis
Piet Heinkade 3
1019 BR Amsterdam

Samenwerking tussen gelijkgestemde jazzgiganten

Zo gaf hij op zijn album The Humble Warrior een interpretatie van een koorwerk van componist Benjamin Britten, naast eigen composities. Dit voorjaar verschijnt het nieuwe album Like Minds van The Wayne Escoffery Quartet, waarop de band samenwerkt met gelijkgestemde jazzgiganten als trompettist Tom Harrell en zanger Gregory Porter.

Wayne Escoffery maakte naam in Mingus Dynasty, Big Band en Orchestra. Meer dan tien jaar lang speelde hij tenor- en sopraansax in de band van trompetlegende Tom Harrell. Samen met Jeremy Pelt en Jonathan Blake stond hij aan de basis van de all-starband Black Art Jazz Collective.

Verder werkte hij samen met grootheden als Ron Carter, Abdullah Ibrahim, Eddie Henderson, Randy Brecker en Herbie Hancock. Wayne won een Grammy met de Mingus Big Band en behaalde de top van de Downbeat Critics Poll in de categorieën Rising Star Tenor Saxophone en Rising Star Soprano Saxophone. Tickets voor dit concert koop je via deze link.

Wayne Escoffery Quartet

Speeldata
zondag 28 mei 2023 om 20:30
Locatie
Bimhuis
Piet Heinkade 3
1019 BR Amsterdam