Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

WANAO Delta Dua

Een interactief muzikaal & theatraal Maluku performance door en met verschillende generaties.

WANAO Delta Dua

Data
za 27 jul15:00 - 16:00
za 27 jul17:00 - 18:00
Meer data
Locatie
Bijlmer Parktheater
Anton de Komplein 240
1102 DR Amsterdam
Toon in Google Maps
Contact

DELTADUA presenteert WANAO 

Een gezellige zomers samenzijn in het Bijlmer Parktheater met verschillende generaties op de Maluku Dag van het Kwaku Zomerfestival. De jongste is 15 en de oudste is 80. Jong en oud maken een bezielende reis in de vorm van verhalen en live muziek.

Door in deze turbulente tijden van verandering met elkaar ervaringen uit te wisselen, komt er creativiteit los en misschien kunnen we er wat van leren. Een middag vol muziek, spel en improvisatie. En er mag gelachen worden. 

Muziek en theater kruisen elkaar

WANAO (vertaling Maleis: mari sini, kom er gezellig bij) is een wisselwerking tussen verschillende generaties Molukkers. Het is een melting pot van Molukkers maar ook niet-Molukkers; bestaande uit acteurs, musici, zowel professionals als amateurs en jong talent. Door de Molukse cultuur als uitgangspunt te nemen voor hun performance, tonen zij waardering voor het culturele erfgoed. Maar ze willen onbevangen en vrijuit bijdragen aan een frisse kijk op populaire Molukse traditionals. Collectieve herinneringen en persoonlijke verhalen wisselen elkaar af. Worstelingen met de tijdsgeest worden verpakt in luchtige sketches en spoken word. Zo kruisen muziek en theater elkaar.

Eerdere ervaringen DeltaDua tijdens het Kwakufestival: DeltaDua heeft in 2018 en 2019 in het BijlmerParktheater gestaan met een identieke performance onder de naam LAGU DUA. Onderwerpen & thema’s gingen over heimwee, verlangen en hoop. Dit jaar staat de performance in het teken van veranderingen, innovatie en een beetje rebellie. Per slot van rekening wil DeltaDua waar mogelijk ruimte creëren voor iedereen met een voorliefde voor theater en muziek. Het uiteindelijke doel is stralen op de theatervloer. DeltaDua zet haar visie voort door haar authentiek gedeeld cultureel erfgoed toegankelijker te maken voor een breder publiek. Het historische en pijnlijke verleden van de eerste generatie Molukkers heeft vanaf de aankomst in 1951 in Nederland een schat aan bronnen voor de volgende generaties opgeleverd. Zij heeft zich daardoor laten inspireren. Op weg naar een nieuw tijdperk neemt DeltaDua de bronnen en bagage aan individuele verhalen in haar rugzak mee. Legacy DeltaDua: In 2024 viert DeltaDua haar 41-jarige jubileum. Er zal een boek worden geschreven door Elise Meier van het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland (Arnhem). Belangrijke actoren in de rijke historie van DeltaDua zullen hun licht op laten schijnen over de betekenis van het werk van DeltaDua in de afgelopen 41 jaar. Voor meer informatie: www.deltadua.com

Data en tijden

zaterdag 27 juli15:00 - 16:00
zaterdag 27 juli17:00 - 18:00

WANAO Delta Dua

Data
za 27 jul15:00 - 16:00
za 27 jul17:00 - 18:00
Meer data
Locatie
Bijlmer Parktheater
Anton de Komplein 240
1102 DR Amsterdam
Toon in Google Maps
Contact