Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Concerten

Vier keer Nieuw - Deel II: PEAX

Nederlandse componisten/uitvoerders brengen nieuwe composities voor een live publiek.

Vier keer Nieuw - Deel II: PEAX

Locatie
Splendor Amsterdam
Nieuwe Uilenburgerstraat 116
1011 LX Amsterdam

New Music Now

organiseert in samenwerking met VPRO Vrije Geluiden en Splendor een bijzondere concertserie onder de titel Vier keer Nieuw.

Nederlandse componisten/ uitvoerders brengen nieuwe composities voor een live publiek. De concerten zijn via een live-stream te volgen en worden diezelfde avond nog uitgezonden via Vrije Geluiden op NPO Klassiek.

De concerten in Splendor vinden plaats op:

Zaterdag 14 januari

Zaterdag 28 januari

Zaterdag 11 februari

Zaterdag 25 februari

De serie is een samenwerking tussen New Music NOW, Vrije Geluiden en Splendor en komt tot stand met steun van het Investeringsfonds Muziek, een initiatief van Buma/Stemra en het Ministerie van OCW en van NPO Klassiek.

In de tweede aflevering op zaterdag 28 januari staan de nieuwe composities van **PEAX** centraal.

PEAX is ontstaan als multi-stilistisch cross-over ensemble met saxofonist Ties Mellema en percussionist/drummer Barry Jurjus.

PEAX integreert alle muziek die Barry en Ties in hun meer dan 20-jarige carrière als klassieke en cross-over musici is bijgebleven. Hun inspiratie komt van minimal music, funk, jazz, barok, avant-garde, drum and bass.

De wereldwijde Corona-crisis markeerde het begin van PEAX. Barry en Ties hadden ineens tijd om samen te komen en hun ideeën over muziek te delen. Ze ervoeren een sterke muzikale connectie, die resulteerde in de creatie van hun eigen stukken.

*Ties Mellema heeft een Eppelsheim bassaxofoon in bruikleen uit de collectie van het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.*

Uitvoering :

Ties Mellema - saxofoons, elektronica

Barry Jurjus - percussie, drums, elektronica

De serie is een samenwerking tussen New Music NOW, Vrije Geluiden en Splendor en komt tot stand met steun van het Investeringsfonds Muziek, een initiatief van Buma/Stemra en het Ministerie van OCW; en van NPO Klassiek.

Vier keer Nieuw - Deel II: PEAX

Locatie
Splendor Amsterdam
Nieuwe Uilenburgerstraat 116
1011 LX Amsterdam