Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Concerten

Vermeer in concert met Erik Bosgraaf

De oude meesters van de schilderkunst kennen we allemaal maar de muziek die toen klonk, is in de vergetelheid geraakt. Doodzonde vindt Erik Bosgraaf en dus is het tijd om deze muziek weer nieuw leven in te blazen. In de tentoonstelling van Vermeer in het Rijksmuseum zien we op een groot aantal van zijn schilderijen instrumenten; er werd heel veel gemusiceerd in het welvarende Nederland.

Vermeer in concert met Erik Bosgraaf

Speeldata
zaterdag 25 maart 2023 om 14:00
Locatie
De Waalse Kerk
Walenpleintje 159
1012 JZ Amsterdam

Erik Bosgraaf

Erik wekt tijdens dit concert de schilderijen van Vermeer weer tot leven en speelt met zijn collega’s op instrumenten uit die tijd. Er klinkt zelfs een theorbe; een instrument dat zelden te horen is en zeer indrukwekkend is om te zien. Familie van de luit maar door de extra lange hals met lage basnoten doet het ook aan een harp denken. Luister naar de Nederlandse en Italiaanse meesters uit die tijd die overal in de grachtenpanden klonken en kom erachter dat de componisten niet onderdeden voor hun schilderende collega’s.

Waalse Kerk steunt Stichting Noorderkerkconcerten

Stichting Noorderkerkconcerten organiseert jaarlijks een reeks van 30 succesvolle concerten in de Noorderkerk, waarbij topmusici uit binnen- en buitenland repertoire uit alle windstreken ten gehore brengen. Nu de verwarming deze winter in de Noorderkerk uit gaat, moest de stichting snel op zoek naar een andere locatie. Natuurlijk laten locaties binnen de culturele sector elkaar niet in de kou staan en is De Waalse Kerk verheugd om een aantal van prachtige concerten van Stichting Noorderkerkconcerten te huisvesten!

Musici:

Erik Bosgraaf – blokfluit 

Wei Hung – blokfluit 

Izhar Elias – barokgitaar 

Anna Dmitrieva – barokviool 

Liza Solovey – theorbe 

Alessandro Pianu – klavecimbel

Vermeer in concert met Erik Bosgraaf

Speeldata
zaterdag 25 maart 2023 om 14:00
Locatie
De Waalse Kerk
Walenpleintje 159
1012 JZ Amsterdam