Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Vengeance & Picture

Vengeance is hét merk voor onvervalste Nederlandse hardrock. Met herkenbare riffs en melodieus gitaargeweld blijft Vengeance de vele fans in binnen- en buitenland in vervoering brengen. En de aanhang groeit na 40 jaar nog steeds.

Vengeance & Picture

Data
vr 13 sep21:00 - 01:00
Locatie
P3 Purmerend, Pop & Cultuurpodium
Purmersteenweg 17-19
1441 DK Purmerend
Toon in Google Maps

Classic Heavy Rock

Vengeance staat voor Classic Heavy Rock in optima forma. De krankzinnige superfrontman Leon Goewie jaagt zichzelf en zijn band tot hoog in the rockin’ heaven. Vengeance bracht in de jaren '80 klassieke albums als We Have Ways To Make You Rock, Take It Or Leave It en Arabia met producer Oscar Holeman.

Eind 2005 heeft Leon Goewie met goede vriend producer, zanger en gitarist Michael Voss (o.a. Mad Max, Bonfire) met een flink aantal gastmusici (Accept, Ayreon, Sinner, Sleeze Beez, Paul Sabu, Casanova en Warlock) het magistrale (door de critici en fans wereldwijd de hemel in geprezen) come-back album Back In The Ring opgenomen. Vengeance heeft net zijn 40e verjaardag gevierd. See you on the road again.

Picture

Picture is Nederlands eerste echte heavymetalband met de stevige rock die aan de basis lag van de latere heavy metal. De band werd vooral bekend door de radio-uitzendingen het nummer Bombers dat bekend was onder metalminnend Nederland. De band geniet bekendheid in Nederland, Duitsland, Italië, Japan en Zuid-Amerika (vooral Brazilië en Mexico), maar wist nooit echt het grote publiek te bereiken. De band stond in voorprogramma’s van AC/DC, Ted Nugent en Saxon. De band bestond in veel wisselende samenstellingen.

De nieuwe line-up is sterk en dat blijft niet ongezien. De krachtige zang van Peter Strykes en het nieuwe (old school) geluid van Len Ruygrok zorgen ervoor dat de band weer volop toured. De band bezoekt in de periode 2021 – 2023 Europese landen als Griekenland, België, Duitsland, Denemarken, Spanje en Polen en daarnaast wordt 2023 afgesloten met een tour van 14 dagen door de steden Sau Paulo, Limeira, Curitiba en Londrina in Brazilië.

Vengeance & Picture

Data
vr 13 sep21:00 - 01:00
Locatie
P3 Purmerend, Pop & Cultuurpodium
Purmersteenweg 17-19
1441 DK Purmerend
Toon in Google Maps