Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Van Dik Hout

Er zijn maar weinig bands die het meer dan een kwart eeuw volhouden. Het aantal bands dat na zo’n periode nog altijd met de gretigheid van een jonge hond musiceert, is helemaal op één hand te tellen. Van Dik Hout is zo’n zeldzaamheid. Vanavond halen we de stoelen uit de Grote Zaal en is het podium voor deze legendarische Nederlandse band. Een band die het verleden - en grote hits als Stil in mij en Alles of niets - koestert, maar tegelijkertijd vooruit blijft kijken op zoek naar nieuwe wegen.

Van Dik Hout

Data
vr 19 jul20:00 - 22:00
Locatie
Het Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam
toon in Google Maps

Van Dik Hout

In de jaren negentig was Nederlandstalige muziek niet heel hip. Maar daar trok Van Dik Hout zich niets van aan. Wars van trends koppelde Van Dik Hout een modern rockgeluid aan pakkende Nederlandstalige teksten. En met succes! Hits als Stil in mij en Alles of niets groeiden uit tot lijfliederen van een generatie, het debuutalbum werd een onvervalste klassieker. Met de albums en hits die volgden weet Van Dik Hout altijd de tijdsgeest te vangen. En live zijn ze een vaste waarde in het Nederlandse muziekleven, van Pinkpop tot Lowlands, van hun eigen shows tot het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima. Inmiddels kun je zeggen dat de mannen van Van Dik Hout pioniers zijn geweest. Want Nederlandstalig is nu de norm en jonge muzikanten – van hitduo Suzan & Freek tot nummer 1-rapper Snelle - noemen het werk van Van Dik Hout een inspiratiebron. Zanger Martin Buitenhuis vertelt: 'Het besef dat we impact hebben gemaakt en generaties na ons hebben beïnvloed, is prachtig. Het heeft ons doen opleven en het geeft extra energie.'

Op de golven dansen wij

Met de hit Één nacht eeuwigheid scoorde Van Dik Hout in 2019 hun grootste radiohit in jaren. De titelsong van hun laatste album is daarmee direct uitgegroeid tot een nieuwe klassieker in hun toch al imposante oeuvre vol Nederpopklassiekers. 2021 was een bewogen jaar voor Van Dik Hout. Een jaar waarin ze De Gouden Harp in ontvangst mochten nemen maar ook afscheid moesten nemen van bandlid en drummer Oscar Kraal. Het overlijden van Oscar is de inspiratie voor de meest recente single Op de golven dansen wij. Een lied over het lot en het leven. Waar er vol liefde wordt terug gekeken, worden er ook weer nieuwe wegen ingeslagen. Want waar Van Dik Hout trots is op het muzikale verleden blijven ze vooral vooruitkijken!

Van Dik Hout

Data
vr 19 jul20:00 - 22:00
Locatie
Het Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam
toon in Google Maps