Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Concerten

Valentina Magaletti

Meeslepende trip van meesterdrumster. Een solo-optreden van drumster Valentina Magaletti is een gebeurtenis van formaat: een zeldzaamheid, én zeldzaam opwindend. Magaletti is een muzikale verhalenverteller die door musici op handen wordt gedragen.

Valentina Magaletti

Speeldata
zaterdag 15 april 2023 om 19:30
Locatie
Bimhuis
Piet Heinkade 3
1019 BR Amsterdam

Iedere klap is raak

Ze was de helft van het duo Tomaga en is veelvuldig te horen in talloze andere projecten, live en in de studio. Tijdens de coronapandemie verscheen Magaletti’s eerste soloalbum, A queer anthology of drums (2020), waarop ze drums en percussie combineert met gevonden geluiden, speelgoed en elektronica. Deze meeslepende geluidstrip vormt het uitgangspunt voor haar performance.

Magaletti, geboren in Italië en gevestigd in Londen, werkt samen met musici in uiteenlopende genres, van de experimentele bassiste Marlene Ribeiro (GNOD) en producer Nicolas Jaar tot gitarist Thurston Moore (Sonic Youth), singer-songwriter Bat for Lashes en slagwerklegende Han Bennink. De constante in haar spel is de enorme zeggingskracht. Met beperkte middelen kan Magaletti grote effecten bereiken, al toont ze zich, indien nodig, ook van haar virtuoze kant. Van één ding kun je zeker zijn: iedere klap is raak.

Valentina Magaletti

Speeldata
zaterdag 15 april 2023 om 19:30
Locatie
Bimhuis
Piet Heinkade 3
1019 BR Amsterdam