Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Under the Surface

Miin Triuwa: Terug- en vooruitblik met film-, boek- en albumpresentatie in Splendor Amsterdam. Na 9 jaar, een album, film en boek die de magie van de band op verschillende manieren vastleggen.

Under the Surface

Data
wo 17 jul20:00 - 22:30
Locatie
Splendor Amsterdam
Nieuwe Uilenburgerstraat 116
1011 LX Amsterdam
Toon in Google Maps

Under the Surface

Op 21 mei 2015 gaven drummer Joost Lijbaart, gitarist Bram Stadhouders en zangeres Sanne Rambags hun eerste concert in Breda. Wat begon als een experiment groeide al snel uit tot een band die de wereld veroverde. In de 9 jaar sinds hun eerste ontmoeting heeft de groep meer dan 250 concerten gespeeld in 30 landen. Nu kijken ze terug op de vorming van de band en proberen ze de magie vast te leggen die telkens ontstaat wanneer Under the Surface samenkomt. Op 17 juli wordt een boek en film over de band uitgebracht, en op 18 juli wordt de cd met de allereerste opnames van de band uitgebracht. Tijdens hun laatste album 'Miin Triuwa' was de band al op zoek naar hun eigen geschiedenis en ontdekten ze hun eigen folk door prachtige nummers te maken gebaseerd op oude Nederlandse teksten. Via een boek, film en album vertellen ze nu het verhaal van de band en de ongrijpbare magie die er vanaf het begin is geweest.

De film

De korte film 'Under the Surface' vertelt het verhaal van drie individuen die elkaar hebben gevonden in hun gezamenlijke zoektocht naar avontuur en universele waarheden. De film biedt inzicht in de motivaties en visies van de bandleden en Under the Surface als geheel, met de vraag; wat is ons doel hier op aarde? De verhalen worden op een mooie artistieke manier afgebeeld door het Britse duo David Lam en Hannah Thompson van ON Studios in het VK, die de film hebben gemaakt en beelden bieden voor normaal gesproken ongrijpbare gevoelens en magie.

Het boek

In 2020 begon de groep een samenwerking met de wereldberoemde illustrator Mark Wilkinson (bekend van zijn werk voor Iron Maiden, Judas Priest, The Beatles en vele anderen), die met zijn ontwerpen de sfeer van de band weet weer te geven. Het 100 pagina's tellende kunstboek over Under the Surface geeft een nog diepere kijk in de ziel van de groep. Door dagboekfragmenten, foto's en collages leer je de vele lagen kennen die Under the Surface vormen. De lezer krijgt ook een kijkje achter de schermen bij de vele wereldwijde tours van de afgelopen 9 jaar. Wat gebeurde er tijdens de ontelbare tours? Welke ontwikkeling heeft de groep doorgemaakt? En wat brengt de toekomst? Het is een boek over reflectie, het zichtbaar maken van wat vaak onzichtbaar is, en vooruit kijken naar de toekomst.

Het album

Zes maanden na hun eerste ontmoeting nam Under the Surface een eerste reeks stukken op als een experiment in het Muziekgebouw van de Omroep (MCO) in Hilversum. Die avond gebeurde er magie; de drie muzikanten leken elkaar bijna moeiteloos te begrijpen. Het was na deze avond dat Sanne Rambags, Joost Lijbaart en Bram Stadhouders besloten om samen geïmproviseerde concerten te geven onder de naam Under the Surface. De improvisaties die destijds door de band werden opgenomen zijn nooit eerder uitgebracht, maar laten Under the Surface, zelfs nu, 9 jaar later, zien in zijn puurste vorm.

Muzikanten

Sanne Rambags - zang, Bram Stadhouders - gitaar, Joost Lijbaart - drums, Nathan Wouters - bas en Annabel Laura - gitaar / zang / percussie / keyboard / lier

Under the Surface

Data
wo 17 jul20:00 - 22:30
Locatie
Splendor Amsterdam
Nieuwe Uilenburgerstraat 116
1011 LX Amsterdam
Toon in Google Maps