Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Concerten

Trio 258: It's a classic!

Welkom bij dit pop-up concert van Vrienden van de Kamermuziek! Trio 258 speelt tijdens 'It's a classic!' drie klassieke pianotrio's van drie bijzondere componisten: Haydn, Beethoven en Fanny Mendelssohn. Blijf na afloop gerust napraten met de musici! Let op! Dit concert vindt plaats in de sfeervolle Kerk van Durgerdam.

Trio 258: It's a classic!

Speeldata
zondag 16 april 2023 om 15:00

Pop-up concert

Van Joseph Haydn hoor je zijn 40e pianotrio in fis klein, een ongewone toonsoort van Haydn, waarin hij melancholie rap afwisselt met vrolijke, energieke passages. Beethovens 5e pianotrio, opus 70 nr. 2, is de keuze van violist Eduardo. Beethoven is niet alleen zijn lievelingscomponist, maar specifiek dit trio is echt zijn lievelingswerk. Vooral in het derde deel hoor je hoe Beethoven van invloed is geweest op Franz Schubert, met ingetogen, serene melodieën, bijna te mooi voor deze wereld.

Het concert wordt afgesloten met twee delen uit het pianotrio van Fanny Mendelssohn, de zus van Felix. Fanny was net zoals haar broer een muzikaal wonderkind. In haar pianotrio opus 11, dat ze vlak voor haar dood schreef, hoor je duidelijk de invloeden van zowel de late klassieke periode als de romantiek. 

Programma

J. Haydn: Pianotrio nr. 40 in fis

L. van Beethoven: Pianotrio opus 70 nr. 2

F. Mendelssohn: Pianotrio opus 11, deel 1 en 2

Musici

Eduardo Paredes Crespo - viool

Leonard Besseling - cello

Lestari Scholtes - piano

Trio 258: It's a classic!

Speeldata
zondag 16 april 2023 om 15:00