Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Toonzetters 20 jonge Nederlandse componisten

Toonzetters is een caleidoscopisch concert waarbij twintig jonge Nederlandse componisten je meenemen in hun verhaal. Verschillende stijlen en karakters, van neo-romantisch slagwerk tot indie-rock op piano of jazzy electronics passeren in hoog tempo de revue.

Toonzetters 20 jonge Nederlandse componisten

Data
zaterdag 17 juni 2023 om 20:00

Gedurende een uur ontvouwt zich zo een levendig tijdsbeeld van muziek anno nu. Tel daarbij het energieke spel van vier voortreffelijke Nederlandse musici, gecombineerd met de hypnotische filmbeelden van Bowie Verschuuren en de regie van Jos van Kan, en de toon voor een uniek concert lijkt gezet.

Werken van Jan-Peter de Graaff, Celia Swart, Julian Schneemann, Bram Kortekaas, Mathilde Wantenaar, Primo Ish-Hurwitz, Ramin Amin Tafreshi, Frieda Gustavs, Nuno Lobo, Martín Mayo, Melle Heij, Alexandre Kordzaia, Thomas van Dun, Arjan Linker, Dimitri Geelhoed, Tijmen van Tol, Boris Bezemer, Rick van Veldhuizen, Nils Davidse en Karmit Fadael.

Toonzetters is een project van Stichting Pelgrimsjaren in coproductie met Oranjewoud Festival en November Music.

In de pers

NRC ★★★★"Toonzetters zal in de toekomst wellicht een historisch project blijken, een unieke inkijk in het muziekleven van de jaren ’20."

"Ruim een uur aan fascinerende, sfeervolle muziek."

Trouw ★★★★"Met hun enthousiasme, finesse en concentratie laten de uitvoerders de eigenheid van de componisten op  hun allerbest zien."

Het Parool"Je hoeft je geen seconde te vervelen."

"De uitvoering verdient een aparte vermelding."

Volkskrant"Hoe klinkt de nieuwste generatie componisten in Nederland? Wie daar benieuwd naar is, wordt het makkelijk gemaakt.

Website: Toonzetters

Toonzetters 20 jonge Nederlandse componisten

Data
zaterdag 17 juni 2023 om 20:00