Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Tom Skinner 'Voices of Bishara'

De in Londen gevestigde drummer, componist en producer, Tom Skinner, is al 20 jaar een cruciaal figuur in de opkomende underground muziekscene van Londen. Samen met Radiohead-leden Thom Yorke en Jonny Greenwood vormt hij het trio The Smile. Hun debuutalbum 'A Light For Attracting Attention' werd in juni 2022 met lovende kritieken ontvangen. Tevens was Tom lid van Sons Of Kemet, een Britse jazzgroep die inmiddels uit elkaar is maar in 10 jaar tijd uitgroeide tot een van de belangrijkste namen van de levendige Londense jazzscene.

Tom Skinner 'Voices of Bishara'

Data
zo 22 sep20:30 - 22:00
Locatie
Tolhuistuin
IJpromenade 2
1031 KT Amsterdam
Toon in Google Maps

Voices of Bishara

In 2022 onthulde Skinner ook zijn eerste soloalbum, Voices of Bishara. Bestaande uit 6 stukken voor saxofoon, percussie, bas, cello en fluit, nam hij ze live op in dezelfde ruimte. Tom manipuleerde vervolgens de opnames, met technieken zoals knippen en loopen om de muziek een frisse en boeiende vibe te geven.

Het resultaat is een strak geweven, hypnotisch en uniek geluid, met Voices of Bishara dat tijdloze en emotionele muziek laat horen, gekenmerkt door uitgebreide beweging en uitzonderlijke harmonische diepte en textuur.

Tijdens Motel Mozaïque neemt de drummer de rol van artist in residence op zich, waarbij hij gedurende 3 dagen het festival cureert en optredens verzorgt op diverse locaties, elk met een unieke en betoverende performance.

Let op: de eindtijd is een indicatie.

Tom Skinner 'Voices of Bishara'

Data
zo 22 sep20:30 - 22:00
Locatie
Tolhuistuin
IJpromenade 2
1031 KT Amsterdam
Toon in Google Maps