Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Ticket to the Tropics Soccer Special

Op vrijdag 21 juni vindt het eerste 'Ticket to the Tropics festival' plaats in Paradiso. Ticket to the Tropics staat voor dansmuziek uit alle werelddelen, oud en nieuw, van highlife tot dabke, van samba tot cumbia en van kaseko tot kuduro.

Ticket to the Tropics Soccer Special

Data
vr 21 jun20:00 - 23:00
Locatie
Paradiso
Weteringschans 6-8
1017 SG Amsterdam
Toon in Google Maps

Line-up

Niemand minder dan het Syrische techno-meets-dabke icoon, Omar Souleyman, siert als headliner het affiche van de eerste editie van het festival. Daarnaast staat het psychedelische space disco-duo Ko Shin Moon op het programma evenals het Indonesische Precious Bloom, die ons gaat voorzien van dansbare Asian city pop gecombineerd met Indonesische discomelodiëen. DJ Nobody Knows, specialist in soul, funk, house, techno, afro en latin, sluit de avond af in de kelder

Omar Souleyman

Omar Souleyman begon zijn carrière als bruiloftzanger, maar na de release van zijn debuutalbum 'Wenu Wenu', geproduceerd door Four Tet, is zijn ster rijzende. Ook de opvolger, 'Bahdeni Nami', genoot van lovende kritieken. Door zijn levendige melodieën, ondersteund door elektronische arrangementen en samenwerkingen met grootheden zoals Björk, heeft Omar Souleyman zich weten te vestigen als icoon in zowel de Syrische als elektronische muziek. 

Het 5e studioalbum 'Erbil' dat afgelopen maart uitkwam, is een eerbetoon aan Erbil - de stad in Irak die hem troost bood en Souleyman omarmde tijdens recente onzekere tijden. De verhuizing naar Erbil bracht nieuwe ervaringen en vriendschappen met zich mee, die het best gevierd kunnen worden in vreugdevolle nummers die zijn gewijd aan een nieuw hoofdstuk in het leven.

Let op: de eindtijd is een indicatie.

Ticket to the Tropics Soccer Special

Data
vr 21 jun20:00 - 23:00
Locatie
Paradiso
Weteringschans 6-8
1017 SG Amsterdam
Toon in Google Maps