Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Concerten

Themaconcert Van Dvorak naar Duke Ellington

Op zondag 23 april kun je swingen in de Dominicuskerk. Harmonieorkest Groot Excelsior en Jeugdorkest Jong Excelsior uit Amsterdam laten horen hoe traditionele Afrikaanse gezangen via Negro Spirituals in de klassieke Amerikaanse composities van Dvorák en de jazz symfonieën van Bernstein en Gershwin terecht kwamen en hoe de ontwikkeling plaatsvond tot de jazzcomposities voor de grote swingorkesten zoals die van Duke Ellington.

Themaconcert Van Dvorak naar Duke Ellington

Speeldata
zondag 23 april 2023 om 15:00
Locatie
Dominicuskerk
Spuistraat 12
1012 TS Amsterdam

Programma

Maak een muzikale reis door de tijd waarin de jazz is ontstaan. Op het programma onder andere Baba Yetu, een gospelcompositie van Chrisopher Tin, Symphony No.9"Uit de nieuwe wereld", Allegro con fuoco van Antonin Dvorak, een bewerking voor blaasorkest van Porgy and Bess van George Gershwin en Overture to Candide van Leonard Bernstein. Het programma eindigt met een aantal jazznummers zoals die door de grote swingorkesten zoals die van Duke Ellington werden gespeeld, In the Mood van Joe Garland, Sing Sing Sing van Louis Prima en It don't mean a thing van Ellington, waarbij ook een paar lindyhopdansers te zien zullen zijn.

Organisatie

Dit concert wordt uitgevoerd en georganiseerd door muziekvereniging Groot Excelsior, Jeugdorkest Jong Excelsior waarin al bijna 100 jaar amateurmuzikanten wekelijks samen komen om uitdagende programma's in te studeren.

Het resultaat laten we graag aan een groot publiek horen!

Heb je een stadspas (groene stip) dan kun je via de website van de organisaties gratis toegangskaarten bestellen.

Themaconcert Van Dvorak naar Duke Ellington

Speeldata
zondag 23 april 2023 om 15:00
Locatie
Dominicuskerk
Spuistraat 12
1012 TS Amsterdam