Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Concerten

The Lasses & Kathryn Claire

Liefhebbers van driestemmige folk a la Crosby, Stills & Nash opgelet! Op zaterdag 25 maart luister je in De Roode Bioscoop naar de internationale samenwerking tussen The Lasses en Amerikaanse violiste Kathryn Claire. In 2015 tourden ze voor het eerst samen langs de westkust van Amerika. Acht jaar en tien tours later is het tijd voor een reprise van hun geweldige repertoire van folkparels en eigen werk.

The Lasses & Kathryn Claire

Speeldata
zaterdag 25 maart 2023 om 20:00
Locatie
Theater de Roode Bioscoop
Haarlemmerplein 7
1013 HP Amsterdam

Geweldige samenzang

Intieme liedjes en voelbaar speelplezier, dat kenmerkt een optreden van The Lasses & Kathryn Claire. De drie weten als geen ander de passie en het plezier van de folk voor het voetlicht te brengen. Maar ook de Ierse en Schotse roots van het trio zijn nog goed te horen. Met drie heel verschillende stemmen en de klanken van viool, bodhrán en akoestische gitaar is een concert van The Lasses en Kathryn Claire een feest voor het oor.

De unieke samenwerking tussen het Nederlandse folkduo The Lasses en de Amerikaanse Kathryn Claire heeft het trio veel gebracht. Toen ze elkaar in 2013 toevallig ontmoetten bij een Ierse sessie in het café Mulligans in Amsterdam, klikte het meteen. Inmiddels hebben ze tours gemaakt door Amerika, Nederland, Duitsland en Japan. Muziektijdschrift OOR noemt hun samenwerking 'een parel voor de folk'.

The Lasses & Kathryn Claire

Speeldata
zaterdag 25 maart 2023 om 20:00
Locatie
Theater de Roode Bioscoop
Haarlemmerplein 7
1013 HP Amsterdam