Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

The Breeders

Kim Deal, Kelley Deal, Josephine Wiggs en Jim Macpherson speelden hun eerste show samen op vrijdag 19 juni 1992, in een snookerhal achter Warrington Rugby Club in het noorden van Engeland. 2 dagen later ondersteunden ze Nirvana in Dublin en Belfast, waarna ze optraden op Glastonbury.

The Breeders

Data
di 2 jul19:30 - 21:00
Locatie
Paradiso
Weteringschans 6-8
1017 SG Amsterdam
Toon in Google Maps
Contact

27 uitverkochte shows

Na 27 uitverkochte shows in de VS trokken ze naar San Francisco om 'Last Splash' op te nemen. Uitgebracht op 30 augustus 1993, beschreven recensenten 'Last Splash' als bruisend, snerpend, en onsamenhangend. Met het herkenbare 'Cannonball' als spectaculaire middelpunt werd het door NME uitgeroepen tot Single Of The Year. Het album bereikte snel platina status in het VK en de VS.

Last Splash

The Breeders tonen hun veelzijdigheid op 'Last Splash'; met Kim's authentieke schrijfkunsten, atmosferische instrumentatie en speels ironische teksten, versterkt door de talenten van Kelley, Josephine en Jim. De rauwe energie komt deels voort uit spontaniteit en experimentele productietechnieken. Bij 'Cannonball' werd bijvoorbeeld per ongeluk een fout van Josephine tijdens de repetities opgenomen in het nummer. 'Last Splash' wordt gevierd op zijn 30-jarig jubileum met een gemasterde heruitgave, inclusief twee onuitgebrachte nummers. Vaughan Oliver's iconische hoes is prachtig opnieuw geïnterpreteerd door Chris Bigg voor deze speciale release.

Support: Lewsberg

Dit programma is uitverkocht. Meld je aan voor de wachtlijst.

Let op: de eindtijd is een indicatie.

The Breeders

Data
di 2 jul19:30 - 21:00
Locatie
Paradiso
Weteringschans 6-8
1017 SG Amsterdam
Toon in Google Maps
Contact