Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Concerten

The African Mamas - Graceland The Concert

Met hun prachtige stemmen, diepe emoties en ontembare vitaliteit creëren The African Mamas een prachtige show om nooit te vergeten.

The African Mamas - Graceland The Concert

Speeldata
zondag 16 april 2023 om 16:00
Locatie
Meervaart Theater
Meer en Vaart 300
1068 LE Amsterdam

In ‘Graceland The Concert’

laten The African Mamas het publiek het legendarische concert, waar Paul Simon de aanstichter en dirigent van was, herbeleven. Met hun prachtige stemmen, diepe emoties en ontembare vitaliteit creëren ze een prachtige show om nooit te vergeten.

Apartheid

Het begon begin jaren ’80 toen Paul Simon toevallig een cassettebandje in handen kreeg van ‘Gumboots’. De stuwende Soweto-sound van gitaren, bas, drums en accordeon herinnerde hem aan de opwindende beginjaren van de rock ’n roll. Niet lang daarna vertrekt Paul Simon naar Johannesburg om met de oorspronkelijke artiesten opnames te maken, met het fantastische album Graceland als het ultieme eindresultaat.

De sensatie over de (opwindende) mix van Amerikaanse en Zuid-Afrikaanse popmuziek ging hand in hand met de nodige politieke turbulentie. De anti-apartheidsbeweging was op zijn zachtst gezegd niet blij dat Paul Simon de culturele boycot van Zuid-Afrika doorbrak. 

Terwijl tal van grote sterren kritiekloos in Sun City, het decadente symbool van de apartheidspolitiek, op bleven treden, werd Paul Simon het mikpunt van kritiek. Iets dat hij zelf nooit heeft begrepen. "Maar waarom waren de muzikanten dan zo blij met mijn komst? We werkten samen, zonder aanzien van ras of kleur", zei hij daar destijds zelf over.

‘Graceland The Concert’ gaat voorbij aan alle kritiek en commentaar en is vooral een muzikale belevenis; een sensatie die al een groot publiek kennis heeft laten maken met de Soweto-sound.

The African Mamas - Graceland The Concert

Speeldata
zondag 16 april 2023 om 16:00
Locatie
Meervaart Theater
Meer en Vaart 300
1068 LE Amsterdam