Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

TenClub's Érard Series: Bas van Lier & Henry Kelder Duo Piano Concert

De laatste aflevering van TenClub’s geprezen Érard Serie gaat een heel bijzondere worden. TenClub leden Bas van Lier en Henry Kelder zijn allebei excellente pianospelers, maar ze hebben een heel verschillende achtergrond: Van Lier speelt jazz en Kelder is klassiek pianist. Voor dit unieke evenement zullen we onze tweede Érard afstoffen voor een magische avond met een duo-concert waarin deze twee werelden samensmelten.

TenClub's Érard Series: Bas van Lier & Henry Kelder Duo Piano Concert

Data
donderdag 29 juni 2023 om 19:00
Locatie
TenClub
Nes 116
1012KE Amsterdam

De Érard serie

TenClub verwelkomt je in de unieke salonsfeer van de Mayer Manor in de Nes om te genieten van een uniek concert. Onze eigen Bas van Lier heeft sterpianist Henry Kelder uitgenodigd voor een duo piano concert. Hiervoor zullen allebei de Érard grand piano’s die bij TenClub aanwezig zijn worden ingezet.

Beide musici zullen zich uiteraard op de avond voorbereiden, maar er zal ook ruimte zijn voor improvisatie. Verwacht muziek van componisten als Liszt, Chopin, Gershwin en Ellington en daarnaast ook prachtig origineel werk van deze meesterpianisten van TenClub. Van Lier en Kelder zullen ook van de gelegenheid gebruik maken om met trots de programmering te presenteren voor het nieuwe seizoen van de Érard Serie, dat in september van start gaat.

De Érard

De klank van deze met grote precisie en liefde gerestaureerde Érard uit 1892 van TenClub is origineel en ongeëvenaard. De muziek zoals Bas van Lier en Henry Kelder die uit de Érard zullen laten klinken, is zoals de componisten het ooit bedoeld hebben. De ‘tijdloze’ stukken zijn per slot van rekening niet alleen op een dergelijk instrument ontstaan, maar alle groten der klassieke muziek speelden op een Érard-vleugel: Chopin, Mendelssohn, Verdi, Liszt, Ravel, Fauré, Wagner, Debussy en Diepenbrock, om er maar een paar te noemen.

TenClub's Érard Series: Bas van Lier & Henry Kelder Duo Piano Concert

Data
donderdag 29 juni 2023 om 19:00
Locatie
TenClub
Nes 116
1012KE Amsterdam