Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Tangovoorstelling 'Ni cuenta se dan'

Stap in de betoverende wereld van de tango met de Pablo Mosteiro group! In de intieme setting van het Pianola Museum nemen zij je mee op reis met de verhalen achter het album 'Ni cuenta se dan' (Ze beseffen het niet).

Tangovoorstelling 'Ni cuenta se dan'

Data
vr 8 mrt20:30 - 22:00
Locatie
Geelvinck Pianola Museum
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam
toon in Google Maps

Vergeten

Tangozanger Pablo Mosteiro kom uit Buenos Aires. In 2022 bracht hij zijn debuutalbum uit in de historische wijk San Telmo in zijn geboortestad. De Pablo Mosteiro group bestaat uit Tomàs Díaz op bandoneon, Aleksandra Tonelli, piano en Adán Mizrahi, contrabas. Het ensemble staat voor de rijke muzikale erfenis van de tango en werd opgericht in 2019 in Berlijn. Vanavond staat het album ‘Ni cuenta se dan’ centraal, een eerbetoon aan mensen die vergeten en genegeerd worden, die zelf het idee hebben dat zij niets achterlaten als zij er niet meer zijn.

Ziel van de tango

Met prachtige tango’s, wals, milonga en candombe neemt het ensemble de luisteraar mee naar de ziel van de tango, meeslepend, met passie, vol weemoed, met een lach maar ook verdriet. In deze theatrale voorstelling vertelt Pablo Mosteiro de verhalen achter de muziek in de context van de geschiedenis van de tango. Ook luistert u naar historische opnamen op pianorol uit de collectie van het Pianola Museum. Unieke Pampa-rollen, afkomstig uit Buenos Aires!

De verzameling kwam in 2014 via vele omwegen naar Amsterdam. Deze bevat pareltjes van tango’s en milonga’s, schitterend vergelijkingsmateriaal met de nummers van het Pablo Mosteiro group. Net als de sensationele interpretaties en verhalen van Pablo Mosteiro een unieke luisterervaring, mis het niet!

Let op: de eindtijd is een indicatie.

Tangovoorstelling 'Ni cuenta se dan'

Data
vr 8 mrt20:30 - 22:00
Locatie
Geelvinck Pianola Museum
Westerstraat 106
1015 MN Amsterdam
toon in Google Maps