Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Symfonieorkest Eindhoven - Kings & Queens

Symfonieorkest Eindhoven brengt een 'koninklijk' concert ten gehore in Dominicuskerk, met medewerking van de jonge talentvolle trompettist Floris Onstwedder. Het concert, met werk van Benjamin Britten, Johann Hummel, Edward Elgar en Felix Mendelssohn, staat onder leiding van de Britse maestro van het orkest, Quentin Clare.

Symfonieorkest Eindhoven - Kings & Queens

Data
zaterdag 3 juni 2023 om 20:00

Symfonieorkest Eindhoven

Symfonieorkest Eindhoven is een amateurorkest van hoog niveau bestaande uit ca. 60 leden, waarvan sommige professioneel zijn opgeleid. Het orkest geeft drie concertprogramma's per jaar op verschillende locaties in Nederland, waaronder het Muziekgebouw in Eindhoven. 

Programma:

High society uit vorige eeuwen met dandy's met bolhoeden, wandelstokken en tophats, baljurken, hoofse dansen, paarden en koetsen, kerkklokken en straatventers ...

Benjamin Britten Symphonic suite from Gloriana

Johann Hummel Concert for trumpet and orchestra, solist Floris Onstwedder

Edward Elgar Cockaigne overture

Felix Mendelssohn Symphony nr. 5 in D minor

De kroningsopera "Gloriana" uit 1953 was de inspiratiebron voor de Symphonic Suite van Benjamin Britten, met opzwepende toernooimuziek en hoofse dansen. Het was één van de favoriete stukken van wijlen Queen Elizabeth II. Het trompetconcert van Hummel werd voor het eerst uitgevoerd op Nieuwjaarsdag 1804, ter gelegenheid van zijn intrede in het hoforkest van Nikolaus II. De Cockaigne Overture - met als ondertitel "London Town"- verwijst naar het land van Kokanje ten tijde van King Eduard VII. Symfonie nr. 5 in D van Mendelssohn geniet vooral bekendheid door het koraalthema "Een vaste burcht is onze God" in het vierde deel.

Floris Onstwedder

Floris Onstwedder (1992) is een gevierd musicus en wordt internationaal geprezen vanwege zijn fabuleuze techniek, zijn romantische spel en muzikaliteit. Hij is solo trompettist bij het Residentie Orkest in Den Haag, en doceert aan het conservatorium in Maastricht. 

Symfonieorkest Eindhoven - Kings & Queens

Data
zaterdag 3 juni 2023 om 20:00