Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Terug
Concerten

Sullivan Fortner solo

Solo-optreden van veelzijdige Amerikaanse jazzpianist en Grammy-winnaar Sullivan Fortner in het Bimhuis.

Sullivan Fortner solo

Speeldata
maandag 1 mei 2023 om 20:30
Locatie
Bimhuis
Piet Heinkade 3
1019 BR Amsterdam

Eigen composities

Een rotsvast geloof in de swing en de kracht van de blues staan aan de basis van het pianospel van Sullivan Fortner. Dat kwam tot bloei in de gospelkerk in New Orleans. Jarenlang begeleidde hij sterspelers van de Amerikaanse jazz als Roy Hargrove, Christian Scott en Stefon Harris.

Daarbij ontwikkelde hij zijn veelzijdige, ongekend virtuoze stijl. Nu treedt hij naar de voorgrond met een solo-optreden, met veelal eigen composities. Sullivan Fortner won een Grammy voor zijn bijdrage aan het album The Window, dat hij maakte met de jonge jazzdiva Cécile McLorin Salvant. Samen gaven zij een gedenkwaardig duo-optreden op ons podium. Ook speelde hij hier met Roy Hargrove, John Scofield, Peter Bernstein en Ben Wendel.

In 2019 haalde hij de eerste plaats in de Downbeat Critics Polls in maar liefst twee categorieën: Rising Star Jazz Artist en Rising Star Pianist. Een jaar later werd hij nummer één in de categorie Rising Star Arranger. Sullivan Fortner bracht twee albums uit onder eigen naam op het legendarische Impulse!-label. “Fortner’s ability to simultaneously project his own voice and reflect those of others reveals an empathy.” – DownBeat Magazine

Sullivan Fortner solo

Speeldata
maandag 1 mei 2023 om 20:30
Locatie
Bimhuis
Piet Heinkade 3
1019 BR Amsterdam