Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Strijkkwartet: Schumann Quartett Beethoven, Brahms en Janáček

Het in 2007 opgerichte Keulse Schumann Quartett bestaat uit de drie broers, Erik, Ken en Mark Schumann en de Estse in Karlsruhe opgegroeide altvioliste Liisa Randalu.

Strijkkwartet: Schumann Quartett Beethoven, Brahms en Janáček

Data
zondag 28 april 2024 om 15:00

Het kwartet won eerste prijzen bij het internationale strijkkwartetconcours in Bordeaux en bij de achtste editie van ‘Schubert en de Moderne Muziek’ in Graz. Naast optredens in Duitsland gaat het kwartet gaat regelmatig op tournee naar Japan, Canada, Oostenrijk en Italië. In dit concert brengen ze Beethovens heftige woede-uitbarstingen en klaaglijke verzuchtingen na een liefdesafwijzing. Aansluitend Janáčeks hartstochtelijk protest tegen vrouw-onvriendelijk gedrag. En ten slotte het laatste strijkkwartet van Brahms, een zonnig en helder eerbetoon aan zijn goede vriend professor Theodore Engelmann, bij wie Brahms diverse keren logeerde in Utrecht.

Website: Schumann Quartett

Inleiding door Philip Ruitenberg

14.15 uur | Gratis, wel reserveren

Aan de hand van (historische) beelden en muziekfragmenten belicht musicoloog Philip Ruitenberg de concertprogramma’s. Hij bespreekt achtergronden en details, waarmee de muziek tot leven komt. Zijn credo: “Je beleeft meer als je weet wat je hoort”. De inleiding is gratis en kan gereserveerd worden tijdens het bestellen van tickets voor het concert.

Strijkkwartet: Schumann Quartett Beethoven, Brahms en Janáček

Data
zondag 28 april 2024 om 15:00