Zien en doen
Plan je bezoek
Tickets
Ontdek Amsterdam
Concerten

Souk met Nawal El Zoghbi

Het Concertgebouw wordt omgetoverd tot een souk: een wereld vol met oude én nieuwe klanken, smaken, geuren en kleuren in een uitgebreid, avondvullend programma. Tijdens deze zesde editie van SOUK versmelten traditioneel Arabische (pop)muziek, de hits van Nawal El Zoghbi, klassiek westerse muziek, dans en andere kunstvormen. Het Nederlands Kamerorkest, Het Nationale Ballet, en diverse partners zoals El Hizjra en jongerenvereniging Entrée slaan hiervoor de handen ineen.

Souk met Nawal El Zoghbi

Data
vrijdag 9 juni 2023 om 19:00
zaterdag 10 juni 2023 om 19:00
Meer data
Locatie
Het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam
toon in Google Maps

Het verhaal...

In de Grote Zaal begint SOUK met een muzikale reis langs de Nijl. De rivier is symbool voor leven, reizen, voor uitwisseling van ideeën... De rivier die muziekculturen samenbrengt. Het Nederlands Kamerorkest, onder leiding van dirigent Jochen Neuffer, Het Nationale Ballet en jonge muzikanten uit Nederland en de Arabische wereld leiden ons stroomafwaarts in een kolkend programma waarin het samenkomen van uiteenlopende muziekstijlen centraal staat. Van de gouden eeuw van de Arabische muziek tot nu.

Nawal El Zoghbi, Libanese superster

Na de pauze staat het programma in de Grote Zaal in het teken van de samenwerking tussen superster Nawal El Zoghbi en het Nederlands Kamerorkest. ‘De Gouden Ster’ is de bijnaam van Nawal El Zoghbi in de Arabische wereld. Ze werd bekend met revolutionaire videoclips in de jaren negentig. Sindsdien heeft zij zich telkens opnieuw weten uit te vinden en haar status als één van de grootste popsterren uit de Arabische wereld bevestigd. Velen kennen haar van haar uitvoeringen van Tarab- en Warda- nummers. De afgelopen 25 jaar presenteerde ze maar liefst 17 albums waarvan ze meer dan 30 miljoen exemplaren verkocht. Hiermee is ze één van de bestverkopende Arabische artiesten ooit. Met het Nederlands Kamerorkest en haar band brengt ze hits en nieuw werk in speciale arrangementen.

Rondom het concert

De avond begint in de foyers, die veranderd zijn in een klassieke souk zoals je die kent uit de medina’s in het Midden-Oosten. Later op de avond transformeren deze ruimtes tot een nieuwe wereld: een ‘moderne’ Arabisch-westerse wereld-souk. Van de nostalgie van tot het heden van de jongste generaties van de Arabische diaspora in Nederland.

Data en tijden

vrijdag 9 juni19:00
zaterdag 10 juni19:00

Souk met Nawal El Zoghbi

Data
vrijdag 9 juni 2023 om 19:00
zaterdag 10 juni 2023 om 19:00
Meer data
Locatie
Het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam
Concertgebouwplein 10
1071 LN Amsterdam
toon in Google Maps